Ana Sayfa / Manşet / Barış Manço kaç yaşında öldü (2 Ocak )
BARIŞ MANÇO ÖLÜM TARİHİ, DOĞUM TARİHİ

Barış Manço kaç yaşında öldü (2 Ocak )

Barış Manço öleli kaç yıl oldu ve Barış Manço kaç yaşında öldü. Barış Manço yaşasaydı bugün kaç yaşında olacaktı diye soruluyor. Barış Manço’nun 2 Ocak doğum günü yaşasaydı Barış Manço 2017 itibariyle 74 yaşında olacaktı. BARIŞ MANÇO ÖLELİ TAM 18 YIL OLDU GERİDE ARTIK ŞARKILARI KALDI. 

Barış Manço bugün yaşasaydı 74 yaşında ak sakallı bir dede olacaktı. Barış Manço’nun ölüm tarihi ve üzerinden geçen 18 yıl. 2 Ocak 1943 yılında İstanbul’da doğan Barış Manço, Türkiye’de rock müziğin öncüleri arasındadır. Manço’nun müziğe başlangıcı ise Galatasaray Lisesi’nde oldu.

BARIŞ MANÇO’NUN KAÇ ŞARKISI VAR KAÇ FİLMDE OYNADI

Barış Manço’nun şarkıları ve en çok dinlenne plakları, albümleri. Barış Manço aynı zamanda filmlerde de oynamıştı. ilk 45’liği Grafson Plak etiketiyle 1962 yılında yayınlandı. Barış Manço, Eylül 1963’te Belçika Kraliyet Akademisi’nde yüksek öğrenim görmek için Türkiye’den ayrıldı.

1970 yılının Kasım ayında, Dağlar Dağlar adlı plağını yayınladı. 700.000’den fazla satan Dağlar Dağlar’la birlikte yıldızı parladı. Dağlar Dağlar, Manço’ya Platin Plak Ödülü’nü kazandırdı.

1981 yılının sonlarına doğru “Sözüm Meclisten Dışarı” albümünü çıkaran Manço, müzikal kariyerinin zirve noktalarından birini yaşadı. Aynı yıl ilk kez baba olma heyecanını tattı.

BARIŞ MANÇO’NUN ALDIĞI ÖDÜLLER VE ÖLÜM TARİHİ

Bestelediği 200’ün üzerindeki şarkısı, kendisine on iki altın ve bir platin albüm ve kaset ödülü kazandırdı. Bu şarkıların bir bölümü daha sonra Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca , Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca olarak yorumlandı.

Hazırladığı televizyon programıyla Dünya’nın pek çok ülkesine giden Manço 1991 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Unvanı’na layık görüldü. Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde, 56 yaşındayken Kadıköy’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

İlginizi Çekebilir

Gaziosmanpaşa toprak kayması

İstanbul Gaziosmanpaşa toprak kaması olan bölge ve etkilenen gecekondu sayısı. İstanbul Gaziosmanpaşa’da toprak kayması meydana …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting