Ana Sayfa / Yaşam / Başkanlık için ne zaman referanduma gidilecek tarihi

Başkanlık için ne zaman referanduma gidilecek tarihi

Başkanlık referandum tarihi. Anayasa değişikliği sonrası başkanlık için halka sorulacak tarih belli oluyor. Referandum başkanlık için Nisan’da yapılacak gibi görünüyor. Referandum ne zaman yapılacak soruları, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM’de yapılan oylamanın kabul edilmesiyle birlikte, merak edilmeye başlandı. Peki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onaylamasıyla birlikte Resmi Gazete’de yayımlanması beklenen referandum ne zaman yapılacak? İşte, merak edilen o tarih.

Türkiye başkanlık için 4 Nisan’da referandumu gidecek gibi görünüyor. Referandum için 26 Mart ya da 4 Nisan arasında halka gidilecek ve Erdoğan’ın başkanlığı onaylanacak. Erdoğan’ın başkanlığı için referandum tarihi.
Referandum ne zaman yapılacak konusu vatandaşların merakına neden oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde oylamaya sunulan Anayasa değişikliği maddeleri oy çokluğuyla kabul edildi. TBMM’de kabul edilen bu maddelerin yasalaşması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla gerçekleşecek. Peki, Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla tarihi belli olacak olan referandum ne zaman yapılacak?

REFERANDUM NE ZAMAN YAPILACAK?

Anayasa maddelerinde bazı değişiklikler yapılmasını gündeme getiren AK Parti’nin 18 maddelik değişiklik teklifi TBMM’de süren uzun maratonun ardından kabul edildi. Mecliste kabul edilen 18 maddelik yasa tasarısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanının onayıyla birlikte Resmi Gazete’de yayımlanacakolan tasarı, referandumun yapılacağı net tarihi de belirleyecek. Referandumun 26 Mart-4 Nisan
aralığında yapılacağı öngörülüyor.

YSK BAŞKANI TARİH AÇIKLAMASINDA BULUNDU

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Anayasa değişikliği için referandum tarihinin belli olmadığını söyledi. YSK Başkanı Güven, YSK binasına gelişinde referandum tarihi ile ilgili basın mensuplarının sorusunu cevapladı. Güven, “Tarih belli olsun sonra konuşuruz. Tarih henüz belli değil bizim hazırlıklarımız devam ediyor. Ne zaman yayınlanacağı benim yetkimde değil. Belirlenince bir tarih belirleyeceğiz” karşılığını verdi.

İlginizi Çekebilir

Berk Göktaş 5 milyonluk soruyu bildi

Berk Göktaş, Kim Milyoner Olmak İster’deki 5 milyonluk soruyu bilerek 5 milyon lira kazandı. Ekranların …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting