Ana Sayfa / Gündem / BBC penguen belgeseli 1 Nisan 2008

BBC penguen belgeseli 1 Nisan 2008

2008 yılında BBC penguen belgeseli yayınlamış ve uçan penguenler o dönem en çok konuşulan yapıtlardan biri olmuştu. penguenlerin göçü. Adelie penguenlerinin diğer adı da uçan penguenlerdir. Güneşi arayan penguenler. 

Penguen uçar mı diye sorulabilir. BBC’nin 2008 yılı 1 Nisan’da yayınladığı uçan penguenler belgeseli dikkat çekmişti. BBC’nin 2008 yılında yayınladığı 1 Nisan belgeseli uçan penguenler baya ses getirmişti
BBC 1 NİSAN UÇAN PENGUEN BELGESELİ

Penguenlerin göçü. Falkland Adaları’nın 750 deniz mili ötesindeki King George Adaları’nda yüzlerce penguen son sürat uçuyor. Adelie penguenleri ismiyle bilinen bu penguen çeşidini daha önce hiç uçarken görmemiş olanlar için eşsiz bir fırsat!

Kutup ikliminin sevimli hayvanları, bu defa uçmak için hazırlanıyor ve sonra gökyüzüne doğru süzülüyor. Yolculuk Amazon Yağmur Ormanları’na kadar sürüyor. Yönetmen Terry Jones’un hazırladığı film için günlerce penguenler izlenmiş, davranış biçimleri incelenmiş.

PENGUENLERİN YOLCULUĞU BAŞLIYOR

Dünya ilginç bir yer. Havanın giderek soğuması üzerine penguenlerden hiç beklenmedik bir görüntü, Jones’un kamerasına takılıyor. Hiç uçarken görmediğimiz bu hayvanlar, yerden hız alıp kanat çırpıyor ve ardından yolculuk başlıyor. İnanılmaz karelerin yer aldığı belgesel film, doğanın bilmediğimiz güzelliklerini bir kez daha ortaya koyuyor.

Güneşi aramak için yola koyulan penguenlerin yolculuğu yağmur ormanlarında son bulurken BBC’nin tanıtım filmi ‘gerçek’ dışı görüntüleriyle keyifli bir 1 Nisan seyri sunuyor.

İlginizi Çekebilir

Rusya neden kulak kesiyor

Teröristin kulağını kesmenin anlamı ne, Ruslar teröristlerin kulaklarını neden kesiyor. Rusların en iyi konuşturma ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting