Ana Sayfa / Manşet / Bekçi alımı Şubat 2019 başvuru

Bekçi alımı Şubat 2019 başvuru

Bekçi alımı Şubat 2019 başvuru sınav ve son dakika bekçi alım haberleri ve ayrıntıları. Bekçilik için istenen şartlar, yaş şartı, askerlik şartı ve başvuru yerleri ile tarihleri. 2019 yılında yapılacak olan bekçi alımı tarihi onbinlerce vatandaş tarafından bekleniyor. Bekçi alımı için büyük bir merakla bekleyiş sürerken bazı yeni gelişmeler de yaşanıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bekçi alımlarının 2019 yılı Şubat ayı sonunda başlayacağını duyurdu. İşte bekçi alımı şartları…

Bekçi son dakika haberleri ve gelişmeleri. Hangi illere kaç bekçi alınacak ne zaman sorusunun yanıtı. 190 bin bekçi alımı Şubat 2019. Bu sene Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapacağını açıkladı. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan bekçilik uygulamasına göre bekçi olabilmek için belirtilen şartları sağlamak ve düzenlenen sınavlarda başarılı olmak gerekiyor. Bekçi alımı için tam tarih ise henüz belirlenmedi.

BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Soylu’nun açıklamalarına göre süreç Şubat ayı sonunda başlayacak. İllerdeki bekçi ihtiyaçları toplanacak. İhtiyaç taleplerinin toplanması sürecinin Mart ortalarına kadar sürmesi bekleniyor. Sonrasında İçişleri Bakanlığı bünyesinde yapılacak değerlendirmelerin ardından Devlet Personel Daire Başkanlığına gönderilecek. Devlet Personel Daire Başkanlığı’nca yapılacak nihai planlamanın ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan bekçi alımı kadrosu için onay alınacak ve ilana çıkılacak. Bu sürenin de Nisan ortasını bulabileceği öngörülüyor.

BEKÇİ ALIMI SINAVLARI NASIL YAPILIYOR, NELER SORULUYOR?

Ön sağlık kontrolünü geçen adaylar giriş sınavlarına alınıyor. Giriş sınavları; yazılı, fiziki yeterlilik ve sözlü sınavlardan oluşmaktadır. Yazılı sınav, test şeklinde yapılır. Adaylara beş şıktan oluşan çoktan seçmeli 100 soru sorulur. Sınav soruları; Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik, Genel Kültür alanlarından oluşur. Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

BEKÇİLİK SINAV VE ŞARTLARI

Fiziki yeterlik sınavını geçen adaylar sözlü sınava çağrılır. Adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Her aday; konu hakkında bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavrama, özgüven, ifade etme yeteneği, beden dilini kullanma becerisi olmak üzere beş ayrı kriterden ve her kriter 20 puan üzerinden olmak üzere değerlendirmeye alınır.

BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI NELER?

Türk vatandaşı olmak, İlkokulu bitirmiş olmak, Askerlik ödevini bitirmiş olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak gibi şartlarla başvuru yapılabiliyor.

İlginizi Çekebilir

İBB, peşkeş çekilen mülklerini geri alıyor

İstanbul’da TÜGVA ve AKP’ye verilen mülkler tek tek geri alınıyor. İstanbul adeta TÜGVA ve AKP’ye …

Sınırsız Hosting