Ana Sayfa / Kime Ait / Bekir Coşkun kaç yaşında, nereli ve neci

Bekir Coşkun kaç yaşında, nereli ve neci

Gazeteci Bekir Coşkun aslen nereli, kökeni ve kimdir bilgileri. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Bekir Coşkun kaç doğumlu, medeni durumu ve nerede yaşıyor bilgileri. Bekir Coşkun’un meslek geçmişi ve gazeteciliği bilgileri. 

Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun kaç doğumlu, aslen memleketi ve kökeni bilgilerini derledik. Bekir Coşkun hangi gazetelerde köye yazdı ve hangi kurumlarda çalıştı bilgisini topladık. İşte günümüz Türkiye’sinde en tartışılan köşe yazarlarından birisi olan Bekir Coşkun’un geçmişi.

BEKİR COŞKUN MEMLEKETİ VE YAŞI

Köşe yazarı gazeteci Bekir Coşkun her dönem adından söz ettiriyor. Bekir Coşkun kimdir, Bekir Coşkun, 1945 yılında memur bir babanın çocuğu olarak Şanlıurfa‘da doğmuştur. Anneannesi Ümmühan adında Gümüşhaneli bir Osmanlı Ermenisi’dir. Babası Mehmet Zeki Coşkun’dur. Çocukluğu Tülmen’de geçti, İlkokula Ceylanpınar‘ında başladı, Akziyaret’te, Sogmatar’da ondan sonra Bozova’da devam etti. İlk ve ortaokulu Şanlıurfa’da okudu.

Ankara‘da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974 yılında foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı.

BEKİR COŞKUN NE MEZUNU ASIL MESELĞİ

Gençlik yıllarında, üniversite okurken Ankara gazinolarında kanun, ud, bağlama, keman çaldı. Zeki Müren‘e bile birkaç kez kanunu ile eşlik etti. Sonra gazeteci oldu.

1978 yılında Günaydın Gazetesi’ne geçerek “Dokuzuncu Köy” adı ile köşe yazarlığı yapmaya başladı. 1987 yılında Sabah Gazetesi’ne geçti, Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı, 1993 yılında da Hürriyet Gazetesi’nde geçti. 2009 yılında Hürriyet Gazetesi’nden de istifa etti.

25 Eylül 2009’te HaberTürk gazetesinde , 3 Kasım 2010 tarihinde ise Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başladı. Cumhuriyet’den istifa eden Bekir Coşkun son olarak Sözcü gazetesinde köşe yazarlığı yapmakta ve kitap yazmaktadır.

TRT‘de yayımlanan ‘Pako’ya Mektuplar‘ adlı dizi başta BBC olmak üzere altı AB ülkesi televizyonu tarafından satın alındı.

Hayvan sever kişiliğiyle de bilinen Bekir Coşkun; keman çalabilmektedir, bir doğa ve kaptan ehliyetli bir deniz tutkunudur. Yaz ayları Ayvalık‘ın Cunda Adası‘nda ikamet etmektedir.

Bekir Coşkun, Fransız asıllı Türk vatandaşı Andree Coşkun ile evlidir.

BEKİR COŞKUN’UN YAZDIĞI KİTAPLAR

Yazdığı Kitapları :
2011 – Başın Öne Eğilmesin
2005 – Ben Pako
2000 – Pako’ya Mektuplar
1998 – Avukatımı istiyorum …
1990 – Dövlet

İlginizi Çekebilir

At keserken yakalandılar

Sultangazi’de at eti baskını. İstanbul’da at kesimi arttı millete at eti yediriyorlar. Etin zamlanması sonrası …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting