Ana Sayfa / Kime Ait / Belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman?
TAŞERON İŞÇİLERİN BELEDİYEDE KADROYA ALINMASI 2017 YILINDA

Belediye taşeron işçilerine kadro ne zaman?

Belediye taşeron işçileri ne zaman kadroya alınacak ve 2017 Ocak’ta taşeron işçilere kadro gelecek mi diye soruluyor. Hükümet, son dakika taşeron işçi haberleri gelmeye devam ediyor. kamuda istihdam edilecek ve kadroya alınacak taşeron işçi sayısı 720 bin. Taşeron işçileri belediyelerde kadroya geçmeyi bekliyor. Belediyelerin tüm işlerini sırtlayan taşeron işçiler hakları olan kadro için artık sürenin dolduğunu belirtiyor. 

Taşeron işçiler belediyelerde kadroya alınmak için 2017 yılının ocak ayını bekliyor. Taşeron işçiler kamuda kadroya girmek için artık hükümetin verdiği sözü tutmasını istiyor. 720 bin taşeron işçisi hakları olan kadroyu alabilmek için sosyal medyada örgütlendi.

TAŞERON BELEDİYELERDE KÖLE Mİ, HAKKINI İSTİYOR

Türkiye’de taşeron işçi sorunu günden güne büyüyor. Son taşeron işçi düzenlemesi ile ilgili haberlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen adım atılmaması taşeron işçileri zorluyor. Belediyelerde çalışan tayeron işçiler kadro hakkını alarak yasal güvence bekliyor. Taşeron işçilerin uzun zamandır beklediği kadro beklentisi için yıl sonu yaklaştıkça resmi açıklamalar gelmeye devam ediyor. Taşeron işçilerin hemen hemen her gün arayışta olduğu kadro haberlerine en son gelen resmi açıklama ile birlikte bir yenisi daha eklenmiş oldu. Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan taşeron işçi açıklaması, beklenti içerisindeki işçilere yeni bir soluk oldu. İşte merakla beklenen ve resmi ağızlardan gelen taşeron işçi açıklaması.

KADROYA ALINACAK TAŞERON İŞÇİLERİN BELİRLENMESİ VE BELEDİYELERDE İŞLEMLERİN YÜRÜTÜLMESİ

Her şey hoş güzel de hükümet 2017 yılında ne yapacak taşeron işçiler için. sosyal güvenceden mahrum, hak ettiği ücreti alamayan taşeron içiler bir an önce kadroya geçmek istiyor. Taşeron işçilerin merakla beklediği kadro açıklamasına bir yenisi daha eklendi. Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili açıklama, resmi makamlardan gelecek duyuruları bekleyen işçilere bir umut ışığı oldu. İşte uzun süredir bekleyiş içerisinde olan işçileri ilgilendiren taşeron işçilere kadro açıklaması

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yasa taslağını da kurumlarla paylaştıklarını belirterek görüşlerin ardından tekrar Bakanlar Kurulu’nda ele alacaklarını belirtti.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşerona kadro verilmesinin mutfak çalışmasında belli bir aşamaya gelindiğini açıkladı. Bu konudaki taslak çalışmasını kurumlarla paylaştıklarını belirten Ağbal, “Kurumlarımızdan da gelecek görüşlere göre belli bir noktaya getirdikten sonra tekrar Bakanlar Kurulunda değerlendireceğiz” dedi. Ağbal, CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya’nın önceki günkü bütçe görüşmelerinde gündeme taşıdığı taşerona kadro konusunda şöyle konuştu:

MECLİS’TE TAŞERON İŞÇİ KADROYA ALINMASI TARTIŞMALARI

TBMM’de de gündemlerden biri belediyelere ve kamuya taşeron işçilerin alınarak kadroya geçirilmesi. “Taşeron firma yanında çalışan arkadaşlarımızla ilgili görevli bakanlık olarak biz çalışıyoruz. Bu konuyla ilgili başta Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı olmak üzere diğer ilgili bakanlıklarla birlikte çalışmaları yürüttük. Sağlık Bakanlığıyla, üniversitelerle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığıyla ve taşeron firma elemanı çalıştıran diğer kamu kurumlarından bilgileri topladık. Geçiş düzenlemesine personelin tanımını yapma konusunda ek çalışmalarımız oldu. Çünkü kurumlarda birbirinden çok farklı sözleşme türleri var”

MALİYE BAKANI TAŞERON İŞÇİLERE UMUT VERMEDİ

Bir geçiş düzenlemesinin mutlaka bir başlangıç tarihi olması gerektiğini belirten Ağbal, “Bu tarihin belirlenmesine dönük kurumlardan bilgiler topladık. Bir de kurumsal kapsam olarak hangi kurumlar bu çalışmanın içerisinde olmalıdır? Sadece merkezi yönetim bütçesine dair idareler değil daha geniş bir kapsamda idarelerden bilgileri derledik; mutfak veya teknik çalışmayı belli bir aşamaya getirdik. Yasa taslağı çalışmasını da kurumlarımızla paylaştık. Kurumlarımızdan da gelecek görüşlere göre tekrar Bakanlar Kurulu’nda değerlendireceğiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Servet Yardımcı neci, nereli ve kim?

Servet Yardımcı aslen nereli, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. TFF Başkan adayları kimler, hangi isimler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting