Ana Sayfa / Ekonomi / Benzin ve motorine büyük zam 24 şubat

Benzin ve motorine büyük zam 24 şubat

SON DAKİKA Benzin ve motorine büyük zam geliyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle petrol fiyatları rekor yükseldi ve benzin ve motorine çok büyük zam geliyor. benzin litre fiyatı 17 lirayı bulacak. ite akaryakıt fiyatlarına gelmesi beklenen Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle zam oranı.

Benzin ve motorine büyük zam geliyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle benzin ve motorin zamlanıyor. Akaryakıt fiyatlarına büyük savaş zammı. Türkiye, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniylel yeni bir ekonomik çöküntüye uğruyor. Ukrayna sınırında haftalardır süren gerilim sonrası korkulan oldu, Rusya Ukrayna’yı işgal etti. Kuzey Karadeniz’de yaşanan son gelişmeler sonrası dolar 14, euro 16 seviyesini aştı. Borsa İstanbul’da ise işlemler geçici olarak durduruldu. Rusya’nın Ukrayna’ya girmesi bir süredir yükselişte olan akaryakıt sektörünü de vurdu. KARAR yazarı ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, akaryakıt fiyatlarının mevcut durumdan etkileneceğini ve yarın gece itibarıyla benzine ve motorine büyük zam yapılacağını duyurdu.

Rusya- Ukrayna sınırında son günlerde yükselen tansiyon Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından iyice yükseldi. Rus işgali altını, doları ve euro’yu etkilediği gibi akaryakıt sektörünü de olumsuz etkiledi.

Altın fiyatları 2021’in başından bu yana en yüksek seviyeye tırmandı. Dolar/TL, artan jeopolitik riskler sonrası 2 ayın ardından ilk kez 14 seviyesini aştı. Euro ise 16,05’i gördü. Gram altın da Dolar’daki yükseliş ve küresel altın fiyatlarındaki sıçrama ile 880 TL’yi gördü.

Rusya’nın Ukrayna’ya girmesinin akaryakıtı oldukça olumsuz etkileyeceğini belirten KARAR yazarı ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, Kuzey Karadeniz’deki olağanüstü durumun akaryakıt sektörüne yarın itibarıyla yansıyacağına dikkat çekti. Oğuz Demir, benzine yarın gece itibarıyla 1,20-1,60 TL arasında, motorine pazartesi gece itibarıyla geçerli olmak üzere 1 TL’nin üzerinde zam geleceğini açıkladı.

Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, ”Sürekli benzin sorusu geliyor.. Mevcut durumda Cuma geceden geçerli olmak üze re 1,20-1,60 TL arasında bir zam muhtemel.. Motorinde 1 TL’nin üzerinde ve ptesi geceden geçerli olacak şekilde.. Olağanüstü bir durum var ve etkileri oldukça olumsuz. Umarım bir an evvel sona erer.” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZA TARİHİ ZAM

Finansal piyasalarda, Ukrayna krizinin tırmanması petrol, enerji ve altın fiyatlarını yükseltirken, hisse senedi fiyatlarında keskin düşüş görüldü.

Avrupa’da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF’de işlem gören mart vadeli kontratların fiyatı dünü yaklaşık 88 avro ile tamamlamıştı.

Güne 100 avronun üstünde başlayan doğal gaz kontratlarının fiyatı 125 avroyu gördükten sonra Türkiye saatiyle 10.12’de dünkü kapanışa göre yüzde 30,7 artışla 115 avrodan işlem gördü.

Fiyatlardaki yükselişte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurması ve enerji tedarikinde yaşanabilecek kısıntılarla arzın daha da sıkılaşacağına yönelik endişeler etkili oldu.

İlginizi Çekebilir

İstihdam fuarı Kayseri’de

İşsizler için iş bulma fuarı Kayseri’de düzenlendi. Kayseri İstihdam fuarı ilgi çekti. Kayseri Valiliğinin öncülüğünde …

Sınırsız Hosting