Ana Sayfa / Manşet / Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde

Beşiktaş Süper Lig’i 3. olarak bitirdi. Süper Lig’de 34. hafta heyecanı Gençlerbirliği Beşiktaş maçı ile devam etti. Kümede kalmayı garantileyen Gençlerbirliği, üçüncülük iddiası için kazanmak zorunda olan Beşiktaş’ı ağırladı. Toplamda 62 puana ulaşan Beşiktaş zorlu maçı 3-0 kazandı ve İzmir’de Sivasspor’un Göztepe’ye 3-1 yenilmesiyle ligi 3. sırada bitirdi. Gençlerbirliği 36 puanda kaldı.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’ne gidiyor. Süper Lig’de 34. hafta heyecanı Gençlerbirliği’nin Beşiktaş’ı konuk ettiği zorlu maçla devam etti. Kümede kalmayı garantileyen Gençlerbirliği ile üçüncü olma mücadelesi veren Beşiktaş, Başkent’te kozlarını paylaşırken kazanan 3-0’lık skorla Beşiktaş oldu.

Beşiktaş, 52’de penaltıdan Atiba, 78’de Diaby ve 81’de yine penaltıdan Elneny’nin golüyle zorlu maçta üç puana uzandı ve ligi 62 puanla 3. sırada noktalamayı başardı. Gençlerbirliği ise 36 puanda kaldı.
İzmir’de Göztepe, Sivasspor karşısında 3-1 galip gelince Beşiktaş üçüncü sıraya yerleşti. CAS, UEFA tarafından Trabzonspor’a verilen men cezasını onarsa Beşiktaş, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde mücadele etme hakkı kazanacak.
Dk. 6: Flavio’dan topu kapan Diaby, ceza sahasına sokuldu. Şut açısını bulmak isterken savunma çoğaldı. Diaby yine de vuruş açısını yakalayıp şutunu çekti. Top yandan auta gitti.
Dk. 10: DİREKTEN DÖNDÜ! Boyd’un sol kanattan ortasında ön direkte Atiba topa dokundu. Direkten dönen top auta gitti.
Dk. 14: GOL İPTAL! Diaby sağ kanattan ceza sahasına sokulup kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu filelere gönderdi. Ama hakem Diaby’nin topu elle kontrol ettiği gerekçesi ile golü iptal etti.
Dk. 32: GOL İPTAL! Flavio, yaklaşık 30 metreden kazanılan serbest vuruşta direkt kaleye vurdu. Takım arkadaşından seken top filelere gitti.
Ama VAR incelemesi sonrasında bu pozisyonda topun Gençlerbirliği oyuncusunun eline çarptığı gerekçesi ile gol iptal edildi.
Dk. 42: GOL İPTAL! Boyd’un pasıyla sol kanatta topla buluşan topu sağına çekip müthiç bir vuruş yaptı ve uzak köşeden topu ağlara gönderdi. Ama VAR incelemesi sonrasında pozisyonun başlangıcında Diaby’nin topla elle oynadığı tespit edildi ve gol iptal edildi.
Dk. 46: İKİNCİ YARININ HEMEN BAŞI! Gökhan’ın pasıyla ceza sahasına sokulan Boyd, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Top kaleci Burak’ın üzerine gitti.
GOL! Dk. 52: Atiba’nın pasıyla Gökhan sağ kanattan ceza sahasına sokulmak istedi. Ama Candeias araya girdi. Hakem Candeias’ın topla elle oynadığını işaret etti ve penaltı noktasını gösterdi. GOL! Penaltı atışını Atiba kullandı, direğin içine çarpan top ağlara gitti.
Atiba bu sezon 6 gole ulaştı ve Beşiktaş’ın Burak Yılmaz’dan sonra bu sezon en golcü oyuncusu olma unvanını eline geçirdi.
Dk. 56: İNANILMAZ BİR POZİSYON KAÇTI! Halil İbrahim sol kanattan altıpasa pasını çıakrttı. Soner bomboş durumda yakın mesafeden topu üstten auta gönderdi.
GOL! Dk. 78: GOL! Elneny’nin ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Diaby, ceza sahasının dışında çıkan kaleci Burak’tan sıyrdıldı ve topu yerden bir vuruşla filelere gönderdi.
GOL! Dk. 81: PENALTI! Savunmanın arkasına sarkan Diaby, kaleci Burak’ın müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Elneny, beyaz noktadan topu ağlara gönderdi.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting