Ana Sayfa / Spor / Beşiktaş-Trabzonspor Kupa Finali oynayacak

Beşiktaş-Trabzonspor Kupa Finali oynayacak

Trabzonspor, Karagümrük’ü yenerek Ziraat Türkiye kupasında Beşiktaş’ın rakibi oldu. Türkiye Kupası’nı gözüne kestiren Trabzonspor, yarı final rövanşında Fatih Karagümrük’ü 4-0’lık net skorla geçerek finalde Beşiktaş’ın rakibi oldu.

Trabzonspor-Beşiktaş Türkiye kupası maçında final oynayacak. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Fatih Karagümrük’e konuk olan Trabzonspor adını finale yazdırdı.

Sezonun en büyük hedefini Türkiye Kupası üzerine kuran bordo mavililer 3-2 kazandığı ilk maçın rövanşında 4-0 kazanarak finalde Beşiktaş’ın rakibi oldu.

İKİNCİ YARIDA GOL ŞOV

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde bir kupa kaldırmanın daha hayalini kurarken çıktığı yarı final ikinci maçında adeta şov yaptı.

Tolunay Kafkas’ın takımı Karagümrük ilk yarıda bulduğu fırsatları değerlendiremedi. İkinci yarıda üst üste goller bulan bordo mavililer farklı bir skorla son finalist oldu.

0-0 ile geçilen ilk yarının aksine, ikinci yarıda Karadeniz ekibi gol olup yağdı.

ONUACHU ATTI SONRA SAKATLANDI

Perdeyi 55. dakikada Meunier’in ceza sahasına yaptığı ortayı arka direkte iyi takip eden Onuachu açtı.

Attığı golle fitili ateşleyen dev golcü sakatlanarak yerini Umut Bozok’a bıraktı.

FOUNTAS FARKI 2’YE ÇIKARDI

69’da Enis Bardhi’nin ceza sahası içine yerden yaptığı ortayı iyi takip eden Fountas yakın mesafeden dokunuşu yaptı ve farkı 2’ye çıkardı.

UMUT BOZOK DUBLE YAPTI

73’te Trabzonspor’un kazandığı penaltı atışında topun başına geçen Umut Bozok sol köşeden ağları buldu ve durumu 3-0 yaptı.

77’de soldan ceza sahasına müthiş bir orta yapan Visca’nın asistine harika bir vole vuruş yapan Umut Bozok farkı 4’e çıkardı.

Kalan dakikalarda skoru değiştirecek başka gol çıkmayınca bordo mavililer toplamda 7-2’lik skorla finalist oldu.

Trabzonspor-Beşiktaş finali 23 Mayıs’ta oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu henüz final şehrini açıklamadı.

İlginizi Çekebilir

Canlı GS-FB maçı Var hakemi kim?

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi izle maçın Var hakemi İtalyan oldu. Galaasaray-Fenerbahçe maçı ilk 11’leri ve kimler kadroda …

Sınırsız Hosting