Ana Sayfa / İlginç / Beşiktaş’ın yeni başkanı 20 Ekim

Beşiktaş’ın yeni başkanı 20 Ekim

Son dakika Beşiktaş başkanlık seçimi hangi aday kaç oy aldı yeni başkan kim oldu 20 Ekim soruları. Serdar Adalı Beşiktaş’ın yeni başkanı olabilir oy farkını giderek açıyor gibi. Ahmet Nur Çebi, Hürser Tekinoktay ve Serdal Adalı, Beşiktaş’ın 34. başkanı olmak için yarışacak. Seçimde 14 bin 950 üye oy kullanabilecek. Geniş katılımın beklendiği kongrede oy verme işlemi 11.10’da başladı. Oy verme işleminden önce 3 aday da kürsüye çıkarak son kez üyelere seslendi.

Yeni Beşiktaş başkanı ve yönetim kurulu üyeleri belli oluyor. Beşiktaş’ta bugün seçim var yeni BJK Başkanı seçilecek Fikret Orman7ın bıraktığı enkazı devralacak. Fikret Orman’ın bıraktığı Beşiktaş mali açıdan iflas noktasında yeni seçilecek başkanın ne kadar dayanacağı da şimdiden merak ediliyor.

Beşiktaş Kulübü’nün yeni başkanı ve yönetim kurulunun belirleneceği olağanüstü seçimli genel kurul bugün Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek. Eski yöneticilerden Ahmet Nur Çebi ve Serdal Adalı ile son seçimde Fikret Orman’ın rakibi olan Hürser Tekinoktay, 7,5 yıllık Orman döneminin ardından siyah-beyazlı kulübün 34. başkanı olabilmek için kongre üyelerinin karşısına çıkacak. 10.30’da başlayacağı belirtilen oy verme işlemi, adayların konuşmaları nedeniyle 11.10’da başladı. Genel kurulda oy verme işlemi saat 17.00’de sona erecek.

12.00 / Beşiktaş başkanını seçmek için oy vermeye gelen üyelerin sayısı 12.00 itibarıyla 2 bin 768 kişi…

11.10 / Genel kurulda üyelerin oy verme işlemi başladı. Sandıkların önünde uzun sıraların olduğu görülüyor. Kongreye katılım yüksek…

 

11.00 /  Kongrede oy verme işlemi öncesi konuşan Serdal Adalı, şunları söyledi:

“Bugün burada hep birlikte, sizlerin tercihleriyle ben beyaz sayfa açıyor. Beşiktaş için hayırlı, uğurlu olsun. Bu yeni dönem şimdiden Beşiktaşımız için hayırlı olsun. Beşiktaşımızın desteğe bu kadar ihtiyacı olan bir dönemde aday olan arkadaşlarıma başarılar dilerim. Bu kutsal görevi şerefi ve layıkıyla yürütmeye çalışacağız. Kazananın Beşiktaş olmasını diliyorum.”

10.50 / Kongrede oy verme işlemi öncesi konuşan Hürser Tekinoktay, şunları söyledi:

“Artık tüketim değil, üretim modeline ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. Artık bankaların kapısından ayrılıp, özkaynak modeline dönmemiz gerektiğini söylüyoruz. Biz sizlere eski günlerimize dönecek bir altyapıyı bir vaat ediyoruz. Futbol takımımızı iş adamlarına değil, Toshack ve Rasim Kara’ya teslim edeceğiz. Biz Beşiktaş’ı halka teslim edeceğiz. Süleyman Seba, 7 sene önce bana “Şan Öktem’in isminin oradan silinmesine izin vermeyin” dedi. Biz orayı Şan Ökten Spor Meslek Lisesi yapacağız. Kasamızdan hiçbir para çıkmayacak. Çocuklarımızı, gençlerimizi, sporcularımızı eğiteceğiz. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Üniversitesi’ni kuracağız. 2012’de UEFA Ligi’nde Atletico Madrid ile mücadele ediyorduk. Sonra onlar Şampiyonlar Ligi’ne demir attı. Bizim de öyle yapmamız lazım.”

10:40 / Kongrede oy verme işlemi öncesi konuşan Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi:

“Beni tanıdığınızı düşünüyorum. 7 yıl önce sıkıntılar vardı, elimi taşın altına koydum. Şimdi aynı hislerle tekrar göreve talibim. Bu sefer başkan adayı olarak geliyorum. Ben 7 sene önce niye geldiysem bugün de o sebeple geldim. 7 yıl içinde neden burada durduysam bu sebep. Hizmet aşkıyla bugün Beşiktaş için yol ayrımıdır. Mümkünse olabildiği kadar katılım istedim. Ben katılımcı Beşiktaş, paylaşımcı bir Beşiktaş’ı istiyorum. Beşiktaş’ın genel kurulu üzerinde söylenen bazı şeylerin doğru olduğuna inanmıyorum. Bunlar bindirilmiş kıtalardır. Beşiktaşlılar özgürdür, özgür iradesiyle oy kullanır. Beşiktaş’ta bindirilmiş kıtalar yoktur. Kimsenin oyunu lekelemeye kimsenin hakkı yoktur. Bugün birlik beraberliğimizi burada herkese gösterelim. Tek istediğim bu. Beşiktaş’a yakışır genel kurul istiyorum.”

10.20 / BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde gerçekleştirilen genel kurulda kongre divan kurulu başkanlığına Uluç Gürkan seçildi. Toplantıda daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

3 ADAY YARIŞACAK

Fikret Orman yönetiminin olağanüstü kongre kararı almasının ardından Beşiktaş Kulübünün başkanlığına 4 isim aday oldu.

Adaylığını ilk açıklayan isim siyah-beyazlıların ikinci başkanı Serdal Adalı olurken, eski ikinci başkanlardan Ahmet Nur Çebi de seçime girme kararı aldı. Bir önceki seçimde Fikret Orman’ın rakibi olan Hürser Tekinoktay da başkanlık için yarışacak.

Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden ve bir dönem Beşiktaş Belediye Başkanlığı da yapan İsmail Ünal ise adaylığını koymasına rağmen daha sonra yarıştan çekildi.

14 BİN 950 ÜYE OY KULLANABİLECEK

Kongrede, aidatlarını yatıran 14 bin 950 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

Bu arada yarın yapılacak seçimde adaylardan Serdal Adalı kırmızı, Ahmet Nur Çebi krem, Hürser Tekinoktay ise mavi renkli pusulayı tercih etti.

GENİŞ KATILIM BEKLENİYOR

Siyah-beyazlı camiada seçime büyük önem veriliyor. Üç adayın başkanlık için öne çıkması genel kurul üyelerinde de etki yarattı. Seçime geniş bir katılım bekleniyor. Fikret Orman’ın kazandığı son seçimde 4.899 geçerli oy kullanılmıştı.

DEV BORÇ YÜZÜ ZORLAYACAK

7.5 yıllık Fikret Orman dönemi resmi olarak bugün sona erecek. Yeni seçilecek başkanı ise dev bir borç yükü bekleyecek. Orman, görevi Yıldırım Demirören’den 2012’de aldığında 580 milyon TL olan borç, şu anda 2.6 milyar TL dolayında. Yeni yönetimin, kasım ayının sonuna kadar 100 milyon liralık acil ödeme yapması gerekecek.

ADAYLARIN YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Başkan adayların yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu:

AHMET NUR ÇEBİ

Asıl üyeler: Adnan Dalgakıran, Emre Kocadağ, Fatih Hakan Avşar, Ahmet Mesut Urgancılar, Kemal Erdoğan, Enis Ulusoy, Erdal Torunoğulları, Berkan Gocay Yedek üyeler: Umut Şenol, Bilgihan Sürmen, Hakan Daltaban, Fırat Fidan, Ali Efe Bezci

SERDAL ADALI Asıl üyeler: Emin Önal, Hüseyin Yücel, Doğan Küçükemre, Ahmet Selçuk Sert, Ahmet Akçelik, Hicabi Gökdereli, Yücel Biçer, Melih Aydoğdu

Yedek üyeler: Süha Taşpolatoğlu, Kemal Çiloğlu, Erdal Karacan, Ahmet Oğuz Uçanlar, Uğur Fora

HÜRSER TEKİNOKTAY

Asıl üyeler: Tamer Mert, Emre Esen, Temuçin Tüzecan, Emir Tamer, Mehmet Bilal Özokur, Ercan Ozan, Levon Kamer Dökmeciyan, Ersan Aksoylu

Yedek üyeler: Aker Çıtak, Murat Guci Geçgil, Mehmet Terzi, Çağrı Göksel, Tunga Fişekçioğlu

İlginizi Çekebilir

Ücretsiz Avrupa turu başvuru

Ücretsiz Avrupa turu gençler için başvuru yeri ve şartları. kimler ücretsiz Avrupa turuna başvuru yapabilir …

Sınırsız Hosting