Ana Sayfa / Ekonomi / Biden’ın Putin’e yaptırımları

Biden’ın Putin’e yaptırımları

Rusya’ya ABD’nin yaptırımları açıklandı. Biden, Putin’i hedef aldı savaşa biz de varız dedi. Rusya’nın Donbas’taki iki bölgenin bağımsızlığını tanımasına ilişkin Avrupa Birliği, Almanya ve İngiltere’nin yaptırım kararlarının ardından ABD de aldığı yaptırım kararlarını açıklıyor. ABD’nin aldığı yaptırım kararlarını Başkan Joe Biden açıklıyor.

İşte Putin’in ülkesi Rusya’ya uygulanacak ABD yaptırımları. Biden, ABD yaptırımlarını açıkladı Putin’i sindireceğini söyledi. ABD Başkanı Joe Biden, Moskova yönetiminin Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini tanıma kararına karşılık uygulanacak yaptırımları açıklıyor.

ABD Başkanı Biden’ın açıklamalarından satır başları;

– 2014’teki yaptırımların daha ötesinde yaptırımlar uygulayacağız.Putin daha ileri giderse yaptırımlarımız artacak.

– Rusya’nın iki büyük finans şirketine yaptırım uygulayacağız. Rusya’nın Batı’dan borçlanma imkanı olmayacak.

– Savaşma amacımız yok ama NATO topraklarını koruyacağız.- Enerji sektöründe gerekli adımları atacağız.

Biden, Ukrayna’yı işgale karşı savunma konusunda ise “Özgürlüğü savunmanın bizim için de sonuçları olacak ancak yine de yapacağız” ifadelerini kullandı.

Biden, sözlerine şöyle devam etti:

* Yarından başlayarak aynı zamanda Rusya’daki bazı elit aile üyelerine karşı yaptırımlar uygulamaya başlayacağız. Almanya ile birlikte çalıştık. Kuzey Akım 2 boru hattı projesinin ileriye gitmeyeceğinde mutabık kaldık.

* Bugün Rusya, Belarus’tan güçlerini çekmeyeceğini söyledi. Ben de halihazırda Litvanya, Letonya ve Estonya’da birliklerin artırılmasına karar verdim. Biz kesinlikle savaşa girmek niyetinde değiliz ama ABD müttefikleriyle birlikte her bir karışı savunacaktır.

İlginizi Çekebilir

Hangi cipsler zamlandı, yeni fiyat

Fiyatı zamlanan cips markaları ve yeni zamlı fiyatlar. koladan sonra cips de zamlandı artık sadece …

Sınırsız Hosting