Ana Sayfa / Gündem / Bilimsel Teknolojinin Gelişmiş Ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İlişkisi

Bilimsel Teknolojinin Gelişmiş Ve Gelişmekte Olan Ülkelerle İlişkisi

Para, güç ve ülkeler arasında acımasızca süren rekabet. Bunlar aslında bir dişlinin çarkı gibidir. Bilimsel teknoloji geliştikçe ülkeler arasında medeniyet yarışı ve bir adım öne çıkma rekabeti de artıyor. bu da karşımıza maddi güç, finansal güç ve teknolojik üstünlük olarak görünüyor. habermuduru.com olarak işte bu noktayı ele alacağız makalemizde. Bilimsel çalışmaları açısından beslenmiş toplumlar ya da bilimsel çalışmaları yapabilecek beyin gücüne sahip olan toplumlar, bilimsel teknoloji gerçeğini gerçekleştirebilmiş toplumlardır. Bugün batı toplumundaki bilimsel gelişmelerin ve buna bağlı bilimsel teknolojik ürünlerin oldukça fazla olmasının sebebi de bundan kaynaklanmaktadır. İnsanoğlu bilgi arar keşfeder ve kullanılabilir hale yani teknolojik hale getirir. Peki, bilimsel teknoloji gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeleri nasıl etkilemektedir?

Günümüz dünyasında güç artık teknolojideki gelişme, para piyasalarındaki birikim ve bilimsel anlamdaki arge çalışmalarına indirgenmiş durumda. Bilimsel teknoloji gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında hızlı bir rekabetin de doğmasına neden oldu. Beyin göçüyle birlikte gelişmiş ülkeler bilimsel teknolojiyi başta tıp ve teknoloji olmak üzere birçok alanda kullanmaya başladı. Bilimsel teknoloji alt yapısı sağlam olan bilimsel araştırmalardan edinilen bilgilerin teknolojik boyutunu yani toplum refahı, ekonomik kaynak, siyasi üstünlük ve savunma politikaları açısından kullanılabilme şekline denilmektedir. Bu nedenle de gelişmiş olan ülkeler bilimsel teknoloji konusuna önem vermekte olup, bu sürecin çalışmasını sağlayan tüm etkenleri bir araya getirmeye çalışmaktadırlar.
Günümüzde bilimsel bilgileri teknolojik üretimler haline çevirebilen ülkelerin yani bu entegrasyonu başarmış olan ülkelerin bu konuya gösterdikleri eğilim ve anlayış farkı gelişmiş ve gelişmekte olan ülke tanımlamasında kullanılan önemli ölçütlerden birisi olup, gelişmiş olan ülkeler bu entegrasyona ve doğabilecek açıklara önem vermektedirler.
Gelişmekte olan ülkeler bilimsel araştırmadan veya bilgiye ulaşma yolundan başlayarak sanayi sürecindeki kullanılabilir bilgi üretiminin gerçekleştiği bilimsel teknoloji sürecindeki entegrsyon yetenekleri az olan ülkelerdir. Bilimsel teknolojinin ortaya çıkartılmasındaki süreçlerden herhangi birisinde görülen aksaklıklardan ötürü, bilimsel teknolojisi üstün olan ülkelerden teknoloji arayışı içerisine girmektedirler.

İlginizi Çekebilir

Suriye’de son durum ne?

Suriye’de son durum nasıl, muhalifler hangi kentleri aldı, Esad rejimi yıkıldı mı? İran, Irak’tan Şii …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting