Ana Sayfa / Manşet / BioNTech beyin felci yapıyor

BioNTech beyin felci yapıyor

Koronavirüs aşısı diye pazalanan BioNTech aşısının beyin felcine yol açtığı ortaya çıktı. korona aşılarının kalp krizi pıhtı atması sonrası şimdi de yeni tehlike ortaya çıktı.

Korona aşıları tarihin en zararlı aşıları olabilir artık aşılılar için ölüm çok yakın yeni tehlike ortaya çıktı. Alman aşısı çaktırdım diyenler şimdi pin pişman gibi biontech aşısının beyin felcine yol açtığı belirlendi. Amerikan Hastalıkla Mücadele ve Engelleme Merkezi (CDC) ile Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs nedeniyle geliştirilen Biontech aşısı için uyarıda bulundu. Aşının bazı yaşlılarda beyin felcine neden olabileceği iddia edildi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle Pfizer ve BioNTech şirketlerinin ortak olarak geliştirdiği koronavirüs aşısının yenilenmiş versiyonunun bazı yaşlılarda beyin felcine yol açabileceği belirtildi.

Uyarı Amerikan Hastalıkla Mücadele ve Engelleme Merkezi (CDC) ile Gıda ve İlaç İdaresi (FDA)’den geldi.

“DAHA FAZLA ARAŞTIRILMALI”

Yapılan incelemeler sonucu 65 yaş ve üzeri kişilerin Pfizer/BioNTech’in güncellenmiş aşısını yaptırdıktan 21 gün sonra damar tıkanıklığına dayalı felç olabileceği tespit edildi. Ancak daha büyük kapsamlı çalışmalarda ve diğer ülkelerin veri tabanı incelemesinde böyle bir uyarının çıkmadığı ve konunun daha fazla araştırılması gerektiği kaydedildi.

Pfizer ve BioNTech, yaşlılarda damar tıkanıklığı kaynaklı felç ihtimali hakkında bilgilendirildiklerini açıkladı. Durumun şu aşamada klinik bir risk oluşturmadığı belirtilirken, bilginin kamuoyuyla paylaşılmasının önemine dikkat çekildi. CDC ve FDA insanların aşılarını güncel tutmasını tavsiye etmeye devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

MEB yeni müfredat taslağı

MEB’in yeni müfredat taslağı erişime açıldı. Okul derslerinde konular azaldı, yüzde 35 seyreltme yapıldı. Öğretmen …

Sınırsız Hosting