İranlı bir kadın spiker İsviçre’de bira içerken görüntülendi ülke karıştı. Türbanını çıkaran İranlı spiker bunun normal olduğunu savundu. İran devlet televizyonunda sunuculuk yapan Azadeh Namdari’nin İsviçre tatilindeki görüntüleri İran’da tartışma yarattı.
Kadın İranlı spiker tatil için gittiği İsviçre’de önce türbanını çıkardı ardından da ailesiyle bira içti. Bu görüntüler İran’da olay oldu. İran’da devlet televizyonunun ünlü spikerlerinden Azadeh Namdari, İsviçre’de tatildeyken bira içerken görüntülendi. İran medyasında yayılan görüntüler ülkede tepki çekti. Saçları açık bir şekilde alkollü içki tüketen Namdari, sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Yerel medya Namdari’yi ikiyüzlülükle suçlarken spikerden eleştirilere yanıt geldi.
Görüntülerde ailesi ile birlikte oturduğunu ve kadın akrabaları ile birlikte olduğu için saçlarını açtığını ifade eden Namdari, rahat davranmasının anlaşılabilir olduğunu söyledi.
İranlı spiker bira içerken yakalandı ülke karıştı
Daha önceleri muhafazakar gazetelere röportajlar veren Namdari, “Allaha şükür tesettürlüyüm” gibi açıklamalarda bulunmuştu.