Ana Sayfa / Genel / BİST çöküyor mu?

BİST çöküyor mu?

Borsa İstanbul’da Garanti ve İş Bankası hisseleri başta olmak üzere bankacılık hisselerindeki büyük kayıp sürüyor 11 Temmuz itibariyle. BİST’teki yabancı sermaye hisselerini satıyor mu BİST neden iki gündür büyük kayıpta sorusu. Borsa’da değeri en çok düşen hisseler ve bankacılık sektörü kayıpları. Dün borsada yaşanan kayıplar bugün de devam ediyor. Endeks 993 puan düşüşle güne başladı. Dolar/TL cari açık verisi sonrası 4.75’in üzerine çıktı. Satışlarda yabancıların çıktığı gözleniyor. Günlük kayıp yüzde 2’yi aştı.

BİST son dakika haberleri ve Borsa’Da büyük düşüş nedenleri. yabancılar BİST’teki varlıklarını satıyor mu hisselerdeki düşüşün nedeni ne soruları. Yeni ekonomi yönetimi açıklandıktan sonra Borsa İstanbul’da dün işlem hacmi 11.6 milyar TL ile tarihin en yüksek seviyelerinden birine çıktı.Endeks yüzde 3 değer kaybederek 96 bin seviyesinin altına indi. Bu sabah BIST 100 endeksi 93 bin 400 seviyesine kadar geriledi. Endekste daha sonra günlük kayıp yüzde 2.5’e çıktı. Borsanın lokomotif hisselerinden Garanti Bankası’ndaki kayıplar dün yüzde 8’i aşmıştı, Garanti’deki kayıplar bugün yüzde 4’ün üzerinde. İş Bankası’nda kayıplar yüzde 3’ü aştı. Bankacılık endeksinde de kayıp yüzde 3’ün üzerinde.

FİYATI EN ÇOK ARTANLAR

Saat 12.20 itibariyle borsada değeri en çok artan hisse yüzde 19.70 yükselen Söktaş Sanayi ve Ticaret AŞ. olurken, ikinci sırada hisseleri yüzde 9.09 yükselen Egeli & Co Yatırım Holding yer aldı.

Hisseleri en çok yükselen üçüncü şirket yüzde 6.49 ile Türk Prysmian Kablo oldu. Dördüncü sırada ise hisseleri yüzde 6.25 değerlenen Ufuk Yatırım yer alırken, beşinci sırada hisseleri yüzde 4.76 yükselen Cosmos Yatırım Holding AŞ. yer aldı.

FİYATI EN ÇOK DÜŞENLER

Saat 12.20 itibariyle borsada değeri en çok düşen hisse yüzde 51.14 ile Beyaz Filo Oto Kiralama AŞ. oldu. İkinci sırada hisseleri yüzde 19.52 düşen Türkiye İş Bankası yer aldı.

Hisseleri en çok düşen üçüncü şirket yüzde 6.25 değer kaybeden Akyürek Tüketim Ürünleri Pazarlama olurken, dördüncü sırada hisseleri yüzde 6.08 düşen Turcas Petrol yer aldı. Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Aş ise yüzde 5.56 kayıp ile beşinci sırada yer aldı.

SABAH GAZETESİ YAZARI BORSA İÇİN MEHMET ŞİMŞEK’İ İMA ETTİ

İlginizi Çekebilir

Fatih Terim Panathinaikos’tan gönderildi

Yunanistan macerası kötü biten Fatih terim, büyük öfke içinde. Türkiye’de kendisine İmparatoır denilen futbol adamı …

Sınırsız Hosting