Ana Sayfa / Ekonomi / Bitcoin alanlara kötü haber

Bitcoin alanlara kötü haber

Bitcoin olanlar bu habere çok bozulacak. Kripto paralar adeta çöktü. Bitcoin türü sanal paralarda kayıp her geçen saat artıyor. Bitcoin yükselir mi yeniden sorularına uzmanlar biraz zaman alacak yanıtını veriyor. ABD’de artan tahvil faizleri ve Rusya’da gündeme gelen kripto para yasağı Bitcoin’de yüzde 9’u aşan bir kayba yol açtı. Bitcoin bugün öğleden sonra 38.000 doların altına gerileyerek 6 ayın en düşük seviyesini görürken Ethereum da yüzde 11’lik değer kaybıyla 2.760 dolara düştü

Bitcoin düşmeye devam ediyor binlerce bitcoin yatırımcısı büyük zararda. Kripto paralarda kara kış yaşanıyor değer kaybı her saat artıyor. ABD’de tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş yatırımcıların riskli kabul edilen varlıklardan kaçmasına yol açtı. Nasdaq dün yüzde 1.3, S&P 500 ise yüzde 1.1 geriledi.
Borsalarda düşüşler kaydedilirken benzer saatlerde başlayan kripto para piyasasındaki satışlar daha sert oldu. Düşüşte Rusya Merkez Bankası’nın kripto paraları yasaklama önerisi de etkili oldu.

RUSYA’DAN KRİPTO PARAYA YASAK ÖNERİSİ
Dün kısa süreliğine 43.000 doların üzerini gören Bitcoin bu öğlen itibarıyla 37.960 dolarla 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bitcoin’deki günlük kayıp yüzde 9.2’yi buldu. Dünyanın en büyük kripto parası kasımdaki yaklaşık 68.000 dolarlık zirvesinden yüzde 43 gerilemiş oldu.
244 MİLYAR DOLAR BUHARLAŞTI
Ethereum da benzer şekilde bu sabah itibarıyla günlük yüzde 8.3’lük değer kaybıyla 2.860 dolara düştü.

Kripto paraların toplam piyasa değeri de son 24 saatte 2 trilyon 50 milyar dolardan 1 trilyon 806 milyar dolara geriledi. Yani 1 günde piyasadan 244 milyar dolar silinmiş oldu.

İlginizi Çekebilir

Göbekle gelen servet

Yasin cengiz, göbeğini sallayarak servet sahibi oldu. sosyal medya fenomeni Yasin cengiz bir göbek sallama …

Sınırsız Hosting