Ana Sayfa / Genel / BM’de Rusya için çekimser kalan ülkeler

BM’de Rusya için çekimser kalan ülkeler

BM’de Rusya kınamasına karşı çıkan, çekimser kalan ülkeler ile Rusya’yı kınamaya razı olan ülkeler listesi. Türkiye, BM’deki Rusya kararında ne dedi çekimser mi kaldı sorusu.Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yapılan oylamada Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısını kınayan karar tasarısı 5’e karşı 141 oyla kabul edilirken, 34 ülke çekimser oy kullandı.

Rusya BM’De kınandı. BM’de Rusya’nın kınanmasına karşı çıkan ve çekimser kalan ülkelerin listesi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 193 üyeden 141’inin desteğini alan karar, Güvenlik Konseyi tarafından çağrılan Genel Kurul’un nadir görülen bir acil durum toplantısının ardından geldi.Rusya, Belarus, Suriye, Kuzey Kore ve Eritre tasarıya “Hayır” oyu verdi. Çin, Hindistan, Pakistan, Kazakistan, Kırgızistan gibi ülkeler de “Çekimser” oyu verdi. Alınan karar doğrultusunda Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınandı, Moskova’ya Ukrayna’daki tüm güçlerini derhal geri çekmesi çağrısında bulunuldu.

35 ÜLKE ÇEKİMSER KALDI

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Rusya’nın saldırılarını kınayan karar tasarısı kabul edildi. Oylamada, ülkelerin 141’i “evet” oyu verirken 5’i “hayır” oyu verdi; 35 üye ülke ise çekimser kaldı. Hayır oyu veren ülkeler; Rusya, Belarus, Kuzey Kore, Eritre ve Suriye olarak kayıtlara geçti. Türkiye ise evet oyu verdi. Çin, Hindistan, Güney Afrika, Kazakistan, Pakistan, İran, Irak, Küba gibi 35 ülke de çekimser kaldı.

Son Dakika: Birleşmiş Milletler'den tarihi karar! Daimi üye Rusya kınandı, sadece 5 ülke karşı çıktı

İlginizi Çekebilir

Yaş Çay 2024 alım fiyatı

2024 yaş çay alım fiyatı belli oldu. yaş çay kilogram fiyatı 2024 açıklandı. Tarım ve …

Sınırsız Hosting