Ana Sayfa / İlginç / Bodrum’da evler oteller tehlikede

Bodrum’da evler oteller tehlikede

Bodrum’da devam eden yangın evleri ve otelleri tehdit ediyor, yangın yerleşim yerine 5 metre yaklaştı. Bodrum’da alevler göğü kızarttı. Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde çıkan yangınlar makilik alanda yayılmaya devam ediyor. İçmeler Mahallesi’nde tersaneler ve otellerin bulunduğu bölgeye Gökpınar Mahallesi’ne ulaştı. Milas-Bodrum sınırı Mumcular bölgesinde ikinci bir yangının daha başladığını açıklayan Bodrum Belediye Başkanı Aras, vatandaşlardan asılsız haberlere itibar etmemeleri ve trafiğe zorunlu olmadıkça çıkmama çağrısında bulundu. Öte yandan Bodrum Belediyesi’nde kriz masası oluşturuldu.

Bodrum’da orman yangını yerleşim yerlerine ulaştı. Birçok otel ve ev boşaltıldı yangın hızla ilerliyor acil destek lazım. Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Kumbahçe Mahallesi’nde çıkan yangın İçmeler Mahallesi’nin yanı sıra ulaştı. Bu bölgede beş yıldızlı üç oteli tahliye edildi. Yangına havanın kararması nedeniyle sadece karadan müdahale ediliyor

Yangının etkisini artırması üzerine beton şirketlerine ait 30 mikser ile 5 polis TOMA’sı da söndürme çalışmalarına destek olurken vatandaşlar da yangın söndürme tüpleriyle müdahale etti. Kamuya ait lojmanlara ve yerleşim yerlerine 5 metreye kadar yaklaşan yangında vatandaşlar yangın tüpleri ve kovalar ile seferber oldu. Vatandaşlar yangın bölgesine su ayran ve yiyecek getirerek ekiplerin ihtiyaçlarını karşılamak için birbirleri ile yarıştı.

Yoğun duman da çalışmaları zorlaştırıyor. Dumandan etkilenen iki itfaiye eri ve iki beton mikseri şoförüne bölgede hazır bekletilen ambulansta ayakta müdahale edildi.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Sınırsız Hosting