Ana Sayfa / İlginç / Bozkurt’ta 300’den fazla kayıp var iddiası

Bozkurt’ta 300’den fazla kayıp var iddiası

BOZKURT Son durum. Bozkurt İlçesi adeta haritadan silindi, en az 17 kişi öldü, 350’ye lakın kayıp olduğu belirtiliyor. Kastamonu Bozkurt’un dünya ile ilişkisi kesik insanlar bi ilaç yardım bekliyor. Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde bilanço gün ağarınca belli oldu. Dere yatağında yer alan birçok binanın çöktüğü görüldü. Çöken binalar havadan görüntülendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da sel felaketinde ölenlerin sayısının 17’ye yükseldiğini duyurdu.

#bozkurtyokoldu Kastamonu Boozkurt ilçesi artık yok denecek kadar kötü durumda. İlçede yüzlerce kayp olduğu bilgisi geliyor. Bozkurt ilçesinde sel felaketi sonrası büyük acılar yaşanıyor. İlçenin çevre ilçe ve ille bağlantısı yok denecek kadar az.

BOZKURT’TA KAYIP SAYISI BİLİNMİYOR

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yoğun yağış sonrasında Ezine Çayı’nın taşması ile yaşanan sel felaketinin bilançosu gün ağarınca daha çok belli oldu.

Havanın aydınlanması ve suların çekilmesi ile dere yatağında yer alan birçok binanın çöktüğü görüldü. Öte yandan AFAD ekiplerinin çöken binalardaki arama ve kurtarma çalışmaları da sabahın ilk ışıkları ile yeniden başladı. JAK timleri de sualtı ve üstü arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

ERDOĞAN CAN KAYBININ YÜKSELDİĞİNİ DUYURDU

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Kastamonu, Sinop ve Bartın’da gerçekleşen sel felaketlerinde hayatını kaybeden 17 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Selin etkili olduğu bölgelerde tüm kurum ve kuruluşlarımızla yoğun bir çalışma yürütmekteyiz” ifadesini kullandı.

Erdoğan açıklamalarının devamında, sel bölgelerinde ayrıca 74 bin 644 personel, 610 araç, 437 iş makinası, 66 ambulans, 19 helikopter, 3 Mobil Koordinasyon TIR’ı, 24 bot, 18 motopomp ve daha birçok farklı ekipman ve imkân ile sele müdahale edildiğini açıkladı. Erdoğan açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

* Sel bölgelerinde mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtarmak, kısmen ya da tamamen kapanan ulaşım akslarını tekrar işler hale getirmek ve selin sebep olduğu tahribatla birlikte oluşan mağduriyetlerin tamamını gidermek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.

* Son günlerde yaşadığımız afetler sebebiyle, 14 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirmeyi planladığımız Ak Parti’mizin 20. kuruluş yıl dönümü etkinliklerini de erteleme kararı aldık. Milletimizin birlik ve beraberliğiyle bu zor günleri inşallah en kısa sürede aşacağız.

AFAD son durumu açıkladı: 3 ilde 1307 kişi tahliye edildi

1963’TEKİ SELDEN DAHA KÖTÜ

Sinop’ta etkili olan şiddetli yağmurun sele neden olduğu Ayancık ilçesinde, 3 köprünün 2’si yıkılırken, diğeri ise büyük hasar gördü. İlçe halkı, bölgede 1963’te yaşanan afeti anımsatarak, son yaşanan selin, daha büyük olduğunu dile getirdi.

MAHSUR KALAN AİLE KURTARILDI

Kastamonu’da sular altında kalan kent merkezindeki evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarında sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sevindirici haberler gelmeye başladı. küçük bir çocuk mahsur kaldığı yerden yaralı olarak kurtarılırken, bir aile de yaklaşık 15 saattir mahsur kaldıkları evlerinden ekipler tarafından kurtarıldı.

Geceyi soğuk havada kurtarılmayı beklemekle geçiren 70 yaşındaki bir kadın da ekipler tarafından kurtarılarak sedyeyle ambulansa taşındı. Öte yandan iki çocuk ve bir kadın kepçeyle sel sularından alınarak ailesine kavuşturuldu.

Yıkılan binalarda ekiplerin arama çalışmasını gözü yaşlı takip eden aileler, yakınlarından gelecek iyi bir haberi bekliyor.

ÇOCUKLARIM, TORUNLARIM, GELİNİM…

Dünden bu yana oğlundan, gelininden ve torunlarından haber alamadığını belirten Ayşe Kalabalık, şunları söyledi: Yıkılan binada yaşıyorlardır. Gelinim de yok, çocuklarım da yok. Torunlarım var, onların da evini sel bastı. Onlardan da haber yok. Ben kaçtım, onlar kaçamamış. Çocuklarım yok, torunlarım yok, gelinim yok, oğlum yok. Allah’ım yardım et.

BİRİ DÖRT DİĞERİ 11 YAŞINDA

Yeğeninden ve yeğeninin iki çocuğundan saatlerdir haber alamadıklarını ifade eden Sultan Ergün ise “Ablamın kızı ve iki çocuğuna dünden bu yana ulaşamadık. Onlardan haber alamıyoruz, tek derdimiz onlar. Biri 4 yaşında, biri 11 yaşında. Herkese yalvarıyoruz” konuştu.

İlginizi Çekebilir

Ücretsiz Avrupa turu başvuru

Ücretsiz Avrupa turu gençler için başvuru yeri ve şartları. kimler ücretsiz Avrupa turuna başvuru yapabilir …

Sınırsız Hosting