Ana Sayfa / İlginç / Bozuk yumurtayı ayırma

Bozuk yumurtayı ayırma

Yumurtanın bozuğu nasıl anlaşılır, bozuk yumurta nasıl ayırt ,edilir sorusu. Bir yumurtanın bozulduğunu nasıl anlarsınız? Bu aslında çok kolaydır. Size önereceğimiz yöntemi kullanarak her zaman taze yumurta kullanabileceksiniz.

Bozuk yumurtayı bulma yolları. Yumurta bozuksa nasıl bilinir sorusu. Buzdolabında son kullanma tarihi geçmiş bir karton yumurtanız var. Şimdi ne olacak? Aslında, buzdolabında saklanan marketten satın alınan yumurtaların çoğu, son kullanım tarihin ötesinde haftalarca taze kalır. Bir yumurtanın yenecek kadar iyi olup olmadığını belirlemek için yalnızca gözlerinize ve “son kullanma tarihi”ne bakmanız yeterli değildir. Ayrıca, sanılanın aksine burnunuz da yumurtanın tazeliğini her zaman belirleyebilir..

Kötü bir yumurta yemek, gıda zehirlenmesine neden olabileceğinden, hasta olmaktansa güvende olmak daha iyidir. Son kullanma tarihi geçmiş kartonun tamamını çöpe atmadan önce, bir yumurtanın bozulup bozulmadığını anlamanın dört hızlı ve kolay yolunu vardır.

BATMASI VE YA YÜZMESİ

Bir yumurtanın tazeliğini belirlemede en iyi yöntem, suya batıp batmadığıdır. Su testini denemek için bir bardak veya kaseyi soğuk suyla doldurun ve yumurtaları suya batırın. Yumurtalar dibe batar ve yan yatarsa, hala tazedir.

Yumurtalar suyun yüzüne çıkarsa yenilmemelidir. Bunun arkasındaki bilim, yumurta kabuklarının yarı geçirgen olduğu, yani havanın geçebileceği gerçeğine dayanmaktadır. Yani yumurta ne kadar eskiyse, kabuğuna o kadar fazla hava girerek yüzmesine neden olur.

SALLA

Su yöntemi kadar güvenilir olan bir diğer yöntem de yumurtayı kulağınıza dayayıp sallamak. İçeride sıvının hışırtısını duyarsanız, bozulmuş demektir. Çalkalama sesi genellikle eski, sulu bir yumurta sarısına işaret eder.

YUMURTAYI KOKLAYIN

Yumurta koku testini geçemezse, en iyisi onu atmak. Yumurtalar kırıldıklarında kükürtlü, gazlı veya ekşi kokular salar. .

GÖZLERİNİ KULLAN

Yumurtanızı hala kabuğundayken inceleyin. Çatlaklar veya sümüksü veya tozlu bir dış yüzeyi varsa, muhtemelen bakteri veya küfle kaplıdır. .

Kullanılacak kadar iyi görünen bir yumurtadan hala emin değilseniz onu kullanmadan önce bir kaseye kırın sonra sarısını ve yumurta akını gözlemleyin. Taze yumurtalar parlak sarı veya turuncu bir sarıya sahip olacaktır. Çok taze olmayan bir yumurtanın beyazı daha düz ve yayvan olacaktır.

İlginizi Çekebilir

Hindistan’da 6 hafta sürecek seçim başladı

Tam 6 hafta boyunca oy kullanacaklar. Hindistan’da dünyanın en uzun seçim süreci başladı ülkede 6 …

Sınırsız Hosting