Ana Sayfa / Sağlık / Burdur diyaliz skandalı

Burdur diyaliz skandalı

Burdur’da diyaliz hastalarına ne oldu, Burdur devlet hastanesi diyaliz skandalı ne ne oldu sorusu. Burdur Devlet Hastanesi’nde bugün diyaliz tedavisi gördükten sonra evlerine dönen hastalar, bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Diyalize giren tüm hastalar hastane tarafından geri çağrılırken, durumu ağırlaşan 18 kişi çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

Burdur 18 diyaliz hastası yoğun bakımda. Burdur devlet hastanesi diyaliz ne oldu neden kapatıldı? Diyaliz hastalarına ne oldu Burdur’da. Burdur Devlet Hastanesi’nde bugün 08.00- 12.00 ile 12.00- 16.00 seansında diyalize giren hastalardan bazıları bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye geldi. Hastalardan bazılarının durumunun ağırlaşması üzerine yetkililer, gün içinde diyalize giren hastaların tamamına telefonla ulaşıp hastaneye gelmesini istedi. Bazı hastalar ambulansla hastaneye getirildi.

18 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Sağlık durumu ağırlaşan 18 hasta ambulanslarla Bucak, Isparta, Afyonkarahisar ve Antalya’daki hastanelere sevk edildi. Yetkililer, farklı illerden ambulans talep etti. Sağlık İl Müdürü Murat Erk, hastanede inceleme yapıp, yetkililerden bilgi aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından idari soruşturma başlatıldı.

Eşinin 4 yıldır diyaliz tedavisi gördüğünü belirten Erdoğan Çakır, “Eşimi Antalya’ya sevk ettiler. Durumu belli değil. Tüm sorumlulardan şikayetçi olacağım” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Burdur Valiliği, hastaların sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Valiliğin yazılı açıklamasında, Burdur Devlet Hastanesi diyaliz ünitesinde bugün toplam 29 hastanın diyalize girdiği belirtildi. Diyaliz işlemi tamamlanıp eve nakli sağlanan hastalardan bazılarının baş dönmesi, mide bulantısı, şuur bulanıklığı ve nakil aracından inememe tarzı şikayetleriyle hastaneye başvurduğu belirtilen açıklamada, gün içerisinde diyalize giren tüm hastalara ulaşılarak hastaneye çağrıldığı anlatıldı.

DEVLET HASTANESİ DİYALİZ MERKEZİ KAPATILDI

Valiliğin açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:

“Geri çağrılan 31 hastaya Burdur Devlet Hastanesi Acil Servisinde ilk müdahaleleri yapılarak, 8’i Antalya, 4’ü Afyonkarahisar, 3’ü Isparta, 4’ü Bucak ilçesi ve 4’ü şehir merkezinde bulunan özel diyaliz merkezi olmak üzere toplam 23 hasta çevre hastaneler ve diyaliz merkezlerine sevk edilmiştir. Önlem olarak Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi kapatılmış, adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Süreç ve hastaların durumu yakından takip edilmekte olup, tedavileri devam eden hastalarımıza acil şifalar diliyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Dövmede kanser riski

Kanser riski dövmelilerde arttı. Dövme yaptırmak kansere neden olabilir. Dövme hastalıkları ve dövme sonrası ne …

Sınırsız Hosting