Ana Sayfa / Yaşam / Burhanettin Kocamaz hangi partiden aday olacak

Burhanettin Kocamaz hangi partiden aday olacak

MHP’den istifa eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz hangi partiden seçime girecek diye soruluyor. Burhanettin Kocamaz’ın İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediye başkan adayı olabileceği öne sürülüyor hatta bazı kulislere göre Burhanettin Kocamaz CHP’Den bile aday olabilir deniliyor zaman gösterecek.

Burhanettin Kocamaz MHP’den istifa etti siyasi kulisler hareketlendi. Burhanettin Koıcamaz’ın MHP’Den istifa gerekçesi ise dikkat çekti.Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda basın toplantısı düzenleyen Kocamaz, partisinden istifa etti.

Kocamaz, “Daha önce partiden gönderilmeye zorlanan birçok kişiden sonra sıranın bize geldiğini ve bu tür anlayışlarla daha fazla yol yürüyemeyeceğimi gördüğüm ve bize güvenenlerin bugüne kadar gönül ve yol arkadaşlığı yapan arkadaşlarımızın Mersin adına taleplerini yerine getirmesi konusunda özellikle MHP çatısı altında hizmet üretmenin ortadan kalktığı ve adeta çek git denildiği bir dönemde rahmetli Başbuğ’a olan sadakatimi ve ülkücü fikir ve düşüncelerimi saklı tutmak üzere, hayatımın en zor kararını veriyor ve 50 yıllık içinde bulunduğum MHP’den istifa ediyorum” dedi. Kocamaz, MHP’den, yeniden büyükşehir belediye başkan adayı gösterilmemişti. Bu görev için merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna aday olarak açıklanmıştı.

BURHANETTİN KOCAMAZ KAÇ YAŞINDA, NERELİ VE KİMDİR

Burhanettin Kocamaz, 1955 yılında Tarsus’un Nacarlı Köyü’nde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Tarsus’ta tamamladı. 1972 yılında Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’ne girerek 1977 yılında mezun oldu. 1977-1978 yıllarında İskenderun Demir Çelik Fabrikası Kalite Kontrol Laboratuvarlar Müdürlüğü’nde çalıştı. 1980 öncesi Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Kimya Bölümü’nde, askerlik dönüşü de Cengiz Topel Lisesi’nde Kimya öğretmenliği yaptı. Bu arada 1983-1985 yıllarında Ankara Hukuk Fakültesi’ne devam etti. Ancak mazeretinden dolayı ayrıldı.

Daha sonra özel bir dershanede öğretmen ve ortak olarak 5 yıl çalıştı. Bu arada 1987 yılında Kocamazlar Tarım Ltd. Şti.’ni kurarak zirai ilaçlar bayii olarak ticarete atıldı. 1992 yılında MHP Tarsus İlçe Teşkilatı yönetimine girdi ve basın sözcüsü oldu.

27 Mart 1994 tarihinde MHP’den Tarsus Belediye Başkanı adayı olarak girdiği seçimleri kazandı. 1999, 2004 ve 2009 seçimlerinde aynı başarıyı göstererek 4 dönem belediye başkanı olarak görev yaptı. 2014 yılında MHP’den bu kez Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ve kazanan Başkan Kocamaz, halen bu görevini sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İlginizi Çekebilir

Veysel Öztürk ailesini öldürüp, intihar etti

Ankara Keçiören’de komiser yardımcısı ailesini öldürüp intihar etti. Türkiye intihar ve cinayet haberleri. Yaşam ucuzladı. …

Sınırsız Hosting