Ana Sayfa / Manşet / Bursa su durumu (Barajlar son 2017)
BURSA BARAJLAR SU

Bursa su durumu (Barajlar son 2017)

Barajlardaki son durumu ve Bursa’da barajların doluluk oranı 2017 Şubat. İstanbul’da barajlar doldu ve Bursa da bu yaz susuzluk çekmeyecek illerden biri oldu. Bursa’da kış aylarında beklenen yağmur yağışları olmasa da Uludağ’daki karların kısmen erimesiyle barajlardan gelen haber sevindirdi.

Bursa son barajlardaki doluluk oranı şubat 2017. İstanbul barajları doluluk oranı şubat 2017 itibariyle yüzde 85’yer civarında. Su kıtlığı çekmeyecek illerden biri de Bursa.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü’nden (BUSKİ) alınan bilgiye göre, Bursa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Doğancı Barajı’nda doluluk oranı yüzde 44.24, Nilüfer Barajı doluluk oranı yüzde 25.35 olarak tespit edildi.

Toplam su hacminin 23 milyon 18 bin 813 metreküp olduğu Bursa’nın içme suyu barajlarından verilen su miktarının 320 bin metreküp olduğu açıklandı.

Yapılan açıklamada, hiç yağış yaşanmasa bile Mayıs ayının ilk haftasına kadar su sıkıntısı çekilmeyeceği belirtilirken, yetkililer suyun tasarruflu kullanılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

 Uludağ’da kar kalınlığının 1,55 metre olduğu, karların erimesiyle barajlardaki doluluk oranının artacağı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

Buğday alım fiyatı 2024

Çiftçiler 2024 buğday alım fiyatını beliyor. Bu yıl buğday kilo fiyatı ne olacak, devlet buğdayı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting