Ana Sayfa / Kadınca / Buse Tosun nereli, yaşı, neci ve kariyeri

Buse Tosun nereli, yaşı, neci ve kariyeri

Milli Güreşçi Buse Tosun aslen nereli, eğitimi, yaşı ve başarıları. Buse Tosun dünya ikincisi oldu. Kadınlar 72 kiloda milli güreşçi Buse Tosun, Sırbistan’da düzenlenen Dünya Kupası finalinde Bulgaristanlı Yaneva’ya mağlup olarak gümüş madalya elde etti

Buse Tosun aslen nereli, eğitimi, yaşı, kariyeri ve Dünya ikinciliği. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen şampiyonada kadınlar 72 kiloda mindere çıkan Buse Tosun, altın madalya maçında Bulgar Yuliana Vasileva Yaneva ile karşılaştı.

Rakibine 5-2 mağlup olan Buse Tosun, dünya ikinciliği elde etti.

Buse Tosun, Hindistan’dan Preet Kaur Gursharan, Rusya’dan Evgeniia Zakharcenko ve Ukraynalı Alla Belinska’yı yenerek turnuvada adını finale yazdırmıştı.

BUSE TOSUN KİMDİR?

Milli Kadın Güreşçi Buse Tosun, 12 Mayıs 1995 yılında İzmir’in Karşıyaka semtinde dünyaya gelmiştir. Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) eğitim görmüştür. 25 yaşındaki milli güreşçi bu genç yaşında çok sayıda başarıya ulaşmış ve ülkemizi dünyada temsil etmiştir. 1.73 boyundaki Buse Tosun, 72 Kg, 68 Kg ve 69 kiloda yarışmış, çeşitli madalyalar kazanmıştır.

İlginizi Çekebilir

Nemo Eurovision 2024’ü kazandı

Eurovision 2024 şarkı yarışmasını İsviçre kazandı. İsviçreli Nemo Eurovision7u kazandı. İsveç’in Malmö kentinde, bu yıl …

Sınırsız Hosting