Ana Sayfa / Manşet / Buzdolabında gıdalar nasıl saklanmalı?
BUZDOLABI KULLANMA VE PÜF NOKTALARI

Buzdolabında gıdalar nasıl saklanmalı?

Buzdolabı hayatımızı kolaylaştıran en önemli mutfak gereçlerinden biri. buzdolabında gıdalarımızı, belli ürünlerimizi saklar. uzun süre tazeliğini korumasını bekleriz. Peki hiç düşündünüz mü, buzdolabına koyduğumuz besinlerin ve gıdaların daha fazla nasıl taze ve bozulmadan saklanabileceğini. Evet böyle bir yol ve püf noktaları var gıdaların uzun süre muhafaza edilmesi için. 

Günümüzde neredeyse her evde buzdolabı artık vazgeçilmez bir eşya. Artan yemeklerimizi, çarşı pazardan aldığımız sebzeleri, meyveleri hep buzdolabında muhafaza ederiz. Ancak çoğu zaman bu ürünler beklediğimiz kadar taze kalmaz ve bozulur. peki bu durumun önüne nasıl geçebiliriz. İşte bu makalemizde buzdolabındaki ürünlerimizi uzun süre nasıl muhafaza edebiliriz sorusunun yanıtını aradık.

BUZDOLABINI NASIL KULLANMALIYIZ, ÜRÜNLERİ NASIL KOYMALIYIZ?

Buzdolabındaki gıdaları taze biçimde muhafaza etmenin ve raf ömrünü uzatmanın belli püf noktaları var.
Enerji tasarrufu yapan, iç bölümleri dengeli biçimde soğutan bir buzdolabı elbette ön şart. Gıdaları buzdolabında nereye yerleştirdiğiniz ve içini nasıl temizlediğiniz gıdaların tazeliğini ve raf ömrünü doğrudan etkiliyor.

Buzdolabı depolama söz konusu olduğunda, ısı ve nem kontrolü, yiyecekleri düzenleyip organize etme şekli ve temizlik, gıdaların tazeliği ve raf ömründe belirleyici rol oynuyor.

BUZDOLABI KULLANMA VE PÜF NOKTALARI
BUZDOLABI KULLANMA VE PÜF NOKTALARI

buzdolabındaki kötü kokuyu önleme 

 

 

Düzenli olarak buzdolabının içini temizlemek, kapıyı ve rafları sulandırılmış bulaşık deterjanıyla silmek önemli. İnatçı lekeler için kabartma tozu ve ılık suyu karıştırıp yumuşak bir bezle lekeli alana uygulayın. Havlu kağıda birkaç damla zeytinyağı dökerek parmak izlerini yok edebilirsiniz. Buzdolabınızın içine kahve çekirdekleriyle dolu bir tava ya da yarım limon koyarak istenmeyen kokulardan kurtulabilirsiniz.

Sizde pratik bilgilerinizi yazın yayınlayalım.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting