Ana Sayfa / Genel / Çağrı Met Bakırcı nereli, neci ve kim?

Çağrı Met Bakırcı nereli, neci ve kim?

Çağrı Mert Bakırcı aslen nereli, işi ne kimdir bilgileri. Bilimsel teknoloji alanında uzman bir isim olan Cağrı Mert Bakırcı, yaptığı yorum ve analizlerle izleyiciler tarafından merak edilerek, Cağrı Mert Bakırcı kimdir, nerelidir, mesleği ve kariyeri nedir, ne mezunudur?

Çağrı Mert Bakırcı aslen nereli, neci, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. Evrim Ağacı’nın kurucusu ve idari sorumlusu, popüler bilim yazarı ve anlatıcısı, aynı zaman Bilimsel teknoloji alanında uzman bir isim olan Cağrı Mert Bakırcı, yaptığı yorum ve analizlerle izleyiciler tarafından merak edilerek, Cağrı Mert Bakırcı kimdir, nerelidir, mesleği ve kariyeri nedir, ne mezunudur? İşte! Cağrı Mert Bakırcı’nın biyografisi.

ÇAĞRI MERT BAKIRCI KİMDİR?

4 Temmuz 1990 yılında Ankara’da doğan Çağrı Mert Bakırcı, ilkokul ve ortaokul eğitimini TED Ankara Koleji’nde tamamlamıştır. Lise eğitimini ise Çankaya Milli Piyango Anadolu Lisesi’nde almıştır. 2013 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nü başarıyla tamamlamıştır. Üniversite eğitiminden sonra Texas Tech Üniversitesi’nde doktora yapmaya başlamış ve bu aynı okulda asistanlık yapmaya başlamıştır. Makine mühendisliğindeki çalışmaları sırasında Biyoloji Bölümü’nden de yan dalını tamamlamıştır.5 Kasım 2010’da, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Biyoloji ve Genetik Topluluğu (BİYOGEN) altında Evrim Ağacı isimli grubu kurmuştur. Evrim Ağacı, Türkiye’nin en önde gelen evrimsel biyoloji ve popüler bilim oluşumlarından biri olarak Bakırcı liderliğindeki çalışmalarına devam etmektedir.ODTÜ’den mezun olduktan sonra, doktorasını Texas Tech Üniversitesi’nden almıştır. Doktora araştırma konuları evrimsel robotik, yapay zeka ve teorik/matematiksel evrimdir. Bakırcı, Evrim Ağacı bünyesinde bugüne kadar 500’ün üzerinde bilim makalesi, 4000’in üzerinde popüler bilim içeriği yayınlamıştır.ÇAĞRI MERT BAKIRCI’NIN KİTAPLARI’Evrim Kuramı ve Mekanizmaları’ ve ’50 Soruda Evrim’ kitaplarının yazarı, ‘Şüphecinin El Kitabı’ kitabının eş yazarı, ‘Evrenin Karanlığında Evrimin Işığı’ kitabının yazar ve editörüdür..

İlginizi Çekebilir

Belediye başkanından çalışanına taciz

Belediye başkanı 25 yaşındaki bayan çalışanına makam odasında cinsel tacizde bulundu iddiası. Mardin’de belediye bakanı …

Sınırsız Hosting