Ana Sayfa / Ekonomi / Çanakkale-Ankara Uçak Seferi iptal

Çanakkale-Ankara Uçak Seferi iptal

SON DAKİKA Çanakkale Orman Yangını bilgileri ve gelişmeleri. Çanakkale-Ankara THY uçak seferi iptal edildi. THY, Çanakkale-Ankara seferini yangın nedeniyle iptal etti. Çanakkale’de devam eden orman yangını uçak seferini de iptal ettirdi. Türk Hava Yollarının yarın sabah 08.35’te Çanakkale Havalimanı’ndan Ankara seferi orman yangını nedeniyle iptal edildi.

Çanakkale orman yangını son dakika haber ve gelişmeleri. Çanakkale’de devam eden orman yangını büyüyerek devam ediyor. Yangına bin 328 personel, 8 uçak, 26 helikopter, 202 arazöz, 30 su tankeri ve 64 iş makinesi ile müdahale ediliyor. Merkeze bağlı Kayadere, Yağcılar, Ulupınar, Belen, Kalabaklı ve Aşağıokçular köyleri tedbir amaçlı tahliye edildi, Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri için ise tahliye planları yapıldı. Çanakkale-Çan karayolu araç ve Çanakkale Boğazı gemi trafiğine tedbir amaçlı kapatıldı.

Öte yandan Türk Hava Yollarının (THY) yarın sabah 08.35’te Çanakkale Havalimanı’ndan Ankara seferi orman yangını nedeniyle iptal edildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangında can kaybı ve yaralı olmadığını açıklayarak, bölgedeki 9 köy için tedbir alındığını, 6 köyün ise boşaltıldığını duyurdu. Yumaklı yaptığı açıklamada “Saat 11.39 itibarıyla Damyeri mevkisinde başladı. Birkaç evin olduğu bir yerleşim yerinin yanındaki araziden çıktığını tespit ettik. Şiddetli rüzgarın etkisiyle hızlı bir şekilde yayıldı. Yangın kuş uçuşu yaklaşık 15.1 kilometrelik bir hatta 6 saat gibi kısa bir sürede mesafe kat etti. Arkadaşlarımız belli mesafelerde durdurmaya çalıştı. Ancak yangının ilerlemesine sebep olan rüzgar o kadar şiddetli ki arkadaşlarımızın da bu çabalarının yetmediği anlar oldu ve onları da aşarak bir sonraki mesafeye geçti. Sevindirici tarafı, şu anda Kepez beldesi başta olmak üzere yangın Çanakkale şehir merkezini teğet geçer halde ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

Son dakika: Çanakkale'de devam eden orman yangını şehir merkezine kadar yaklaştı

Bakan Yumaklı, 9 köy için tedbir alındığını bildirerek, “Bunlardan Kayadere, Damyeri, Belen, Ulupınar, Yağcılar ve Kalabaklı boşaltıldı. İhtimalen de boşaltmaya hazır, Aşağı Okçular, Taşlı Tarla ve Kızılcaören köyleri var. Sevindirici taraf, şu ana kadar çok şükür herhangi bir can kaybımız söz konusu değil.” dedi.

Son dakika: Çanakkale'de devam eden orman yangını şehir merkezine kadar yaklaştı

Bakan Yumaklı ayrıca, “An itibarıyla 8 uçak, 26 helikopter, yaklaşık 180 arazöz ve iş makinesi, 1100’e yakın da personelle bu yangına müdahale ediliyor. Yangının belli bir aşamasında Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Veysel Tiryaki, İçişleri Bakan Yardımcımız, AFAD Başkanımız Okay Memiş ve Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey bölgeye hareket etti. Şu anda onlar orada çalışmaları koordine ediyorlar. Ben de bu bilgiyi verdikten sonra yola çıkacağım ve Çanakkale’ye gidip arkadaşlarımızın yanında, onlara destek olup onların koordinasyonunda yangının söndürülme çalışmalarını yerinde izlemiş olacağım.” ifadelerini de kullandı.

İlginizi Çekebilir

Uçak biletlerine zam

Uçak biletleri zamlandı. THY yurtiçi uçak bilet fiyatları. Yurtdışı en ucuz uçak biletleri. İç hatlar …

Sınırsız Hosting