Ana Sayfa / Spor / Canlı Fransa-Fas izle

Canlı Fransa-Fas izle

Fransa-Fas canlı maçı saati. TRT 1 Fransa-Fas yarı final maçı. Arjantin’e kim rakip olacak?

Canlı Fransa-Fas izle. Bugün kimin maçı var? Dünya Kupası finali ne zaman. Dünya Kupası’nın son şampiyonu Fransa ile “peri masalı”na imza atan Fas, finalde Arjantin’in rakibi olmak için kozlarını paylaşacak.
2022 FIFA Dünya Kupası’nda son şampiyon Fransa ile turnuvada tarih yazan Fas, yarı final maçında bu akşam karşı karşıya gelecek. Al Bayt Stadı’nda oynanacak ve Meksikalı hakem Cesar Ramos’un yöneteceği mücadele, saat 22.00’de başlayacak.

İki ülke turnuva tarihinde ilk kez karşılaşacak. Bu turu geçen takım, Arjantin-Hırvatistan maçının galibiyle pazar günü final maçına çıkacak.

D Grubu’nda yer alan Fransa, ilk maçında Avustralya’yı 4-1, ikinci maçında da Danimarka’yı 2-1 yenerek son 16 turunu garantilerken, son maçında Tunus’a 1-0 mağlup oldu.

Son 16 turunda Polonya’yı 3-1’lik skorla geçen “Horozlar”, çeyrek finalde ise İngiltere’yi 2-1 yenerek yarı final biletini aldı.

FAS TEK GOL YİYİP DEVLERİ ELEDİ
Turnuvanın sürpriz takımı Fas ise golsüz Hırvatistan beraberliğiyle başladığı 2022 Dünya Kupası’na damga vurdu. Belçika’yı 2-0, Kanada’yı 2-1 yenerek gruptan lider çıkan “Atlas Aslanları”, son 16 turunda İspanya’yı penaltı atışlarıyla 3-0 mağlup etti.

Çeyrek finalde Portekiz’i 1-0’lık skorla evine gönderen Fas, turnuva tarihinde yarı finale çıkan ilk Afrika ülkesi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Kanada karşısında kendi kalesine attığı gol dışında rakiplerine geçit vermeyen Fas, turnuvanın elemeleri ve Dünya Kupası’nda 13 maçtır yenilmiyor. (AA)

MUHTEMEL 11’LER
Fransa: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez, Tchouameni, Rabiot, Dembele, Griezmann, Mbappe, Giroud

Fas: Bono, Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Attiyat, Ounahi, Amrabat, Amallah, Ziyech, Boufal, En Nesyri

D Grubu’nu 6 puanla lider bitirip Son 16’da Polonya, çeyrek finalde İngiltere’yi kupa dışına iten Fransa’da “hastalık kabusu” baş gösterdi. Savunmadan Dayot Upamecano, orta alandan Adrien Rabiot son çalışmada takımla birlikte değildi. İki oyuncunun da boğaz ağrısı ve soğuk algınlığı şikayeti nedeniyle gruptan ayrı salon çalışması gerçekleştirdiği, durumlarının maç saati netlik kazanacağı belirtildi. Upamecano yetişmezse Raphael Varane’nin savunma partneri Ibrahima Konate olacak. Rabiot ilk 11’de olmazsa yerine Youssouf Fofana’yı izleyeceğiz. Hafta başında antrenman kaçıran Aurelien Tchouameni ise hazır durumda. Orta alan ikilisi muhtemelen “Fofana & Tchouameni” şeklinde oluşacak. Hücumda değişiklik yok… Sol kanatta Kylian Mbappe, tersinde Ousmane Dembele, orta alan ile hücum bağlantısında Antoine Griezmann ve en ileride Olivier Giroud boy gösterecek.

Dünya Kupası tarihinde Afrika’dan ilk kez bir takım yarı finalde boy gösterecek ve bu takım Fas! Katar’da oynadıkları 5 maçta kalelerinde sadece 1 gol gördüler, o golü de kendi kalesine Nayef Aguerd (Kanada maçı) attı. Kalede Yassine Bounou gerçeği söz konusu ama savunmada ciddi eksikler olabilir… Bounou, İspanya ile oynadıkları Son 16 maçında 2 penaltı kurtardı; çeyrek finalde Portekiz karşısında 3 kritik kurtarışa imza attı. As stoper ikilisi “Romain Saiss & Aguerd” yarı finalde arkadaşlarını yalnız bırakabilir. Saiss, Portekiz maçını tamamlayamadı; Aguerd, Portekiz maçında hiç oynamadı. As sol bek Noussair Mazraoui de Portekiz karşısında süre almadı. Fransa maçı öncesi durumu belirsiz. TD Walid Regragui’nin stoper tercihleri “Achraf Dari & Jawad El Yamiq” olacak, sol bekte bir kez daha Yahya Attiat-Allah görebiliriz. Orta alanda Sofyan Amrabat, hücum merkezinde Youssef En-Nesyri, kanatlarda Hakim Ziyech ve Sofiane Boufal forma giyecek.

ÖNE ÇIKAN İSTATİSTİKLER!

– Fransa, Katar’da oynadığı 5 maçın tamamında gol yedi; 5 maçın 4’ü “karşılıklı goller” ile “2.5 ÜST” oldu.

– Fas son 9 maçının 8’inde (90 dakika içinde) kalesini gole kapattı ve bu 9 maçın hiçbirini kaybetmedi! (6G 3B)

İlginizi Çekebilir

Süheyl Batum GS başkanı olabilir

Galatasaray Başkanlığı’na aday olan Prof. Dr. Süheyl Batum taraftarları heyecanlandırdı. GS’liler Dursun Özbek yerine Süheyl …

Sınırsız Hosting