Ana Sayfa / Manşet / Çapa’dan İstanbul korona uyarısı

Çapa’dan İstanbul korona uyarısı

YAŞAM VE SAĞLIK HABERİ. İstanbul’da koronavirüs salgını yeniden başladı. Çapa’dan İstanbul korona ikinci dalga açıklaması. Corona virüsünde tablo gün geçtikçe ağırlaşırken İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek’ten de önemli bir açıklama geldi. Tükek, Çapa’da yapılan corona testlerinin yüzde 15’inin pozitif çıktığını vurgulayarak, “Salgının İstanbul için yeniden başladığını söyleyebiliriz” dedi.

İstanbul son korona tablosu ve salgında yükseliş. Çapa, İstanbul’da korona salgının yeniden başladığını açıkladı. İstanbul’da herkes tehlike altında. Türkiye’de ilk vakası 11 Mart’ta görülen corona virüsü, etkisini artırıyor. Haziran ayında kalkan yasakların ardından vaka sayısı yeniden artarken İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek’ten dikkat çeken bir açıklama geldi.

POZİTİFLİK ORANI YÜZDE 15

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Tükek, vaka sayılarındaki artışa vurgu yaparak, şunları söyledi;

*Çapa’da 530 testin 81’i pozitif. Pozitiflik oranı %15 i geçti. Bugünden artık salgının İstanbul için yeniden başladığını söyleyebiliriz.

*Ağırlıklı gençler ve maalesef zatürre oranı yüksek. Moral bozmak için değil tedbir alın diye yazıyorum. Yoksa herkes üzülecek.

TOPLU TAŞIMA VE MESAİ DÜZENLEMESİ

Yeniden tırmanışa geçen vakaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası “Toplu taşımada tüm illerimizde ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir” açıklamasında bulunmuştu.

Genelgenin yayınlanması sonrasında ayakta yolcu taşıma yasağının kalabalık kentlerde nasıl uygulanacağı ise tartışma konusu oldu.

4 FARKLI ZAMAN DİLİMİ BELİRLENECEK

Kamu kurumları için yapılan değişiklikle mesai saatleri 4 farklı zaman dilimine çekilen Anklara’nın ardından İstanbul için de harekete geçildi.

Ankara’nın aksine İstanbul’da yolcu kapasitesinin çoğunluğunu oluşturan özel sektör çalışanlarının da mesai saatleri yeniden düzenlenecek.

Dört farklı mesai diliminin belirleneceği uygulama için Valilik ve İBB yetkilileri bu hafta özel sektör temsilcileri ile görüşecek.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Sınırsız Hosting