Ana Sayfa / Genel / CHP’de muhalifler yeterli imzayı toplayamadı

CHP’de muhalifler yeterli imzayı toplayamadı

Muharrem İnce taraftarı muhalifler yeterli delege imzasını toplayamadı iddiası. CHP’de olağanüstü kurultay olmayacak gibi muhalifler yeterli imza sayısına ulaşamadı. CHP’de seçimlerin ardından Kılıçdaroğlu ile İnce arasında başlayan koltuk krizi dün yeni bir boyut kazanmış ve muhalifler dün yaptıkları açıklamayla gerekli olan noter onaylı delege imzasını topladıklarını belirterek, imzaları genel merkeze teslim etmişlerdi. Genel merkezden yapılan açıklamaya göre kendilerine ulaşan imza sayısı olağanüstü kurultay için yeterli değil.

CHP’li muhalifler yeterli olağanüstü kurultay imzasını toplayamadı delegelerden. Muharrem İnce’nin CHP’De olağanüstü kurultay beklentisi boşa çıktı. CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce başkanlığındaki muhalifler arasında yaşanan çekişme devam ediyor.

Olağanüstü kurultay isteyen muhalifler dün bir basın toplantısı düzenlemiş ve yeterli sayıda imza topladıklarını belirterek, bu imzaları genel merkeze teslim etmişlerdi.

“Yeterli sayıya ulaşamadılar”
Hürriyet’in haberine göre, CHP Genel Merkezi’ne göre kurultay için toplanan imza sayısı, açıklandığı üzere 630 değil, 614’te kaldı. Ancak bu imzalardan dördünün mükerrer, beşinin ise istifa etmiş delegelere ait olduğu vurgulandı.

Dolayısıyla işleme konacak sayısının gerçekte 605 olduğu belirtildi.

Yine CHP Genel Merkezi’ne göre 15 günlük sürede 50 kadar delegenin imzasını geri çektiği ifade edildi. Dolayısıyla imza sayısının 550’lere gerilediği ve yeterli rakama ulaşamadığı anlatıldı.

Hali hazırda CHP’nin 1442 delegesinin bulunduğu, kurultay için en az 722 delegenin oyuna ihtiyaç olduğu kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

Memura servis yerine para

Kamuda servisler kaldırılıyor, kamu çalışanlarına servis yerine akbil ya da para verilecek. memura minibüs parası …

Sınırsız Hosting