Corona virüs belirtileri yeni bulgular ortaya çıkıyor. ilk kez ortaya çıkan vorona virüs belirtileri ne ve yeni belirtiler hangileri sorusu. Corona virüs kulakları da etkiliyor mu, tat alma duygusunu yok mu ediyor, corona virüs belirtileri arasında az duyma ve tat alamama da var mı soruları. Corona virüsü farklı belirtileri bir arada bulundurabiliyor, bazı vakalarda büyük belirtiler görülmese de bazılarında ise dikkat çekici belirtiler ortaya çıkabiliyor. Halen hastalığa özel bilinen bir tedavi yok, bu yüzden uzmanlar hijyene dikkatte ve belirtileri takip etme konusunda uyarıyor. Kendisinin ya da çevresindeki kişilerin corona virüsü kaptığı düşünen vatandaşlar corona virüsü belirtilerini araştırıyor. Sağlık Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yaptığı bilgilendirmelerinde corona virüsünden nasıl korunulacağını, belirtileri ve neler yapılması gerektiğini anlatıyor. Peki corona virüsü belirtileri neler?
Corona virüs en çok görülen belirtiler ve gizli belirtileri ile neler corona virüs belertisi kabul ediliyor tüm bilgileri. Sağlık haberleri ve koronavirüs belirti bilgileri. Corona virüsü dünyada ve ülkemizde yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Hastalığın belirtileri arasında burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı gibi birçok hastalıkla benzeşen semptomlar bulunuyor. İşte bilinmesi gerekenler…
CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ
En çok karşılaşılan belirtiler, ateş, öksürük ve solunum sıkıntısıdır.
Şiddetli vakalarda zatürre, ağır solunum yetmezliği, böbrek yetmezliği ve ölüm gelişebilir.
Yeni corona virüsünün kuluçka süresi 2 ile 14 gündür.
CORONA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIR?
Hasta kişilerin öksürme veya hapşırmayla ortaya saçtığı damlacıkların ortamdaki diğer bireylerin ağız, burun ve gözlerine temasıyla, damlacıkların yapıştığı yüzeylere dokunduktan sonra ellerin ağız, burun veya göze götürülmesiyle bulaşabilmektedir.
CORONA VİRÜSÜNDEN NASIL KORUNULUR?
Akut solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşma riskini azaltmaya yönelik öneriler, yeni corona virüs enfeksiyonu için de geçerlidir.
Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burun tek kullanımlık mendille kapatılmalı, mendil yoksa dirseğin iç kısmı kullanılmalı.
Tokalaşma ve sarılmadan kaçınılmalıdır.
Olanbildiğince kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır.
Kirli ellerle ağız, burun ve gözlere dokunulmamalıdır.
El hijyenine önem verilmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol içerikli el antiseptiği kullanılmalı.
Sınıflar ve iş yerleri başta olmak üzere kapalı alanlar sık sık havalandırılmalıdır.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengel ve sağlıklı beslenilmelidir. Gıdalar tüketilmeden önce iyice yıkanılmalıdır.
“VİRÜS GENELLİKLE ELLE BULAŞIYOR”
Virüsten korunmanın hijyenin dışında alınacak önlemleri de bulunduğunu açıklayan Prof. Dr. Alpay Azap, “Genellikle ellerle bulaşıyor bu hastalık. O yüzden elimizi yüzümüze, gözümüze ve burnumuza götürme alışkanlığını olabildiğince azaltmamız lazım. Bir diğer önlem ise solunum hijyeni dediğimiz önlemler. Nezle isek, grip olabilir, solunum belirtileri olduğunda maske takarak dolaşmak lazım. Toplumu koruyabilelim. Öksürürken, hapşırırken ağzımızı ne olursa olsun mutlaka bir mendil ile kapatıp, sonra o mendili hemen çöpe atıp yine el temizliği sağlamak lazım” diye konuştu.
CORONA VİRÜS TAT ALMA VE AZ DUYMA BELİRTİSİ
Corona virüsün yeni ortaya çıkan belirtileri az duyma ve tat alma duygusunun kaybolması bilgisi. Şubat ayının sonunda İtalya’da olan 20 yaşındaki ABD’li Julia Buscaglia, yaşadıklarını sosyal medyadan anlatarak Covid-19’un yeni semptomları olduğunu duyurdu… Twitter üzerinden bir dizi mesaj atarak yaşadıklarını anlatan Buscaglia, semptomlarının İtalya’da başladığını söyleyerek, bunların bilindik “corona virüsü semptomlarından” farklı olduğunu dile getirdi. Buscaglia, “Bunları sizinle paylaşıyorum çünkü bahsedilen semptomların, bütün semptomlar olmadığını söylemek istedim. Corona virüsü testinin pozitif olması için bu semptomların hepsinin çıkması gerekmiyor. Tek semptom grip semptomlarıydı. Ben İtalya’dayken 29 Şubat’ta grip belirtisi gösterdim. Başım ağrıyordu, kulaklarım tıkalıydı ve boğazım alev alevdi. Vücudum ağrı içindeydi ve 37.8 derece ateşim vardı. Antienflamatuar ilaç aldım ve bütün gün yattım” dedi.
Buscaglia, 1 Mart’ta doktora gittiğini söylerken, “Doktor bana grip olduğumu söyledi ama öksürük olmamasına rağmen duyma yetim giderek azaldı. İki kulağımdaki duyma yetisi de giderek azaldı. O sıralarda salgının artmasından dolayı eğitim programım yarıda kesildi ve eve dönme kararı çıktı. İtalya’daki son günümde durumum kötüleşti… Duyma yetim iyice azaldı ve hem koku hem de tat alma yetimi kaybettim. Bunların yanı sıra ne burnum akıyordu ne de öksürüyordum. Sürekli baş ağrım vardı ve ağrı kesiciler aldım” dedi.