Ana Sayfa / Ekonomi / Cumhurbaşkanı adayları 555 bin 980 TL ödeyecek

Cumhurbaşkanı adayları 555 bin 980 TL ödeyecek

Cumhurbaşkanlığı adaylık ücreti 555 bin 980 TL oldu. CB adayları YSK’ya 55 bin lira ödeyecek. Bağımsız milletvekili olmak için ödenecek ücret de belli oldu. YSK Başkanı Ahmet Yener cumhurbaşkanı adaylarının yatırması gereken miktarı açıkladı. Buna göre cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler 555 bin 980 TL ödeyecek.

Cumhurbaşkanı adayları 556 bin liraya yakın para ödeyecek. Milletvekili aday adaylığı ücretleri de açıklandı. YSK Başkanı Ahmet Yener başvuru sürecine ilişkin açıklamalarda bulunarak “Bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenlerin yasanın öngördüğü miktarın 55 bin 598 TL olması belirlendi. Seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen cumhurbaşkanı adaylarının ise yatırması gereken miktarın 555 bin 980 TL olduğu belirlenmiştir” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili Seçimleri için bağımsız adayların izleyecekleri başvuru süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Yener, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin ilke ve esasları belirlenmiştir. Ayrıca seçmence aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adayları ilke ve esasları belirlenmiştir. Bağımsız milletvekili adayı olmak isteyenlerin yasanın öngördüğü miktarın 55 bin 598 TL olduğu tespit edilmiş.

Seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyen Cumhurbaşkanı adaylarının ise yatırması gereken miktarın 555 bin 980 TL olduğu belirlenmiştir.

Görme engelliler için yeni düzenleme
Ayrıca Yener, “2022 yılında getirilen yasal düzenleme görme engelli vatandaşın oy kullanmasını kolaylaştıran bu düzenlemenin nasıl yapılacağına dair çalışmalara başlamıştır” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Lila Kağıt kime ait, sahibi

Lila Kağıt kime ait, ne zaman kuruldu hangi markaların sahibi. Lila Kağıt ne üretiyor ürünleri, …

Sınırsız Hosting