Ana Sayfa / Yaşam / Dağcı Mustafa Kemal Karakoç çığ altında kaldı

Dağcı Mustafa Kemal Karakoç çığ altında kaldı

Niğde’de çığ altında kalan dağcı Mustafa Kemal Karakoç bulundu mu sorusu. Niğde’nin Çamardı ilçesinde Aladağlar’da tırmanış yapan 2  dağcıdan birinin çığ altında kaldığı bildirildi.  

Dağcı Mustafa Kemal Karakoç bulundu mu Niğde’de sorusu. Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, Çamardı ilçesi Çukurbağ köyü  Eznevit mevkisinden 112 ihbar hattını arayan vatandaşların, Aladağlar’da çığ  düşmesi sonucu bir kişinin çığ altında kaldığı ihbarının ardından bölgeye JAK,  AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildiği bildirildi.

Açıklamada, ekiplerin kurtarma çalışmalarına başladıkları belirtildi.
AKUT Niğde  Basın Sözcüsü Cavit Ünlü de gazetecilere yaptığı  açıklamada, saat 16.00 civarında iki kişinin dağda mahsur kaldığı ihbarının  geldiğini ifade ederek, “İhbarda birinin düştüğü ve çığ altında kaldığından  bahsedildi. Helikopterin gelmesini bekliyoruz. Helikopter geldiğinde 4-5 kişilik  ekip hareket edeceğiz. Önce sağ olan Hilal’i bulup, ondan sonra da düşen  arkadaşın yanına varmaya çalışacağız.” dedi.
Ünlü, kadın dağcının sağlık durumunun iyi olduğunu, erkek dağcının  durumu hakkında ise bilgilerinin bulunmadığını kaydetti.
KADIN DAĞCI HİLAL İŞÇAN AÇIKLADI
Niğde’nin Demirkazık dağında tırmanış sonrası inişe geçerken çığ düşmesi sonucu kaybolan dağcının kimliği belli oldu.
Kadın dağcı Hilal İşcan’ın beyanına göre arkadaşı Mustafa Kemal Karakoç’u düştüğü bölgede göremediğini söyledi. Kurtarma ekipleri bölgede dağcı Karakoç’u arama çalışması yapıyor. Çalışmanın sabaha kadar sürmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Veysel Öztürk ailesini öldürüp, intihar etti

Ankara Keçiören’de komiser yardımcısı ailesini öldürüp intihar etti. Türkiye intihar ve cinayet haberleri. Yaşam ucuzladı. …

Sınırsız Hosting