Ana Sayfa / Manşet / Dalaman yangın son durum

Dalaman yangın son durum

Dalaman orman yangını son durum, kontrol altına alındı mı bilgisi. Göcek’e kadar uzanan Muğla Dalaman’daki orman yangınında yanan alanın büyüklüğü. Muğla-Dalaman’daki orman yangını kontrol altına alındı.

Muğla son dakika orman yangını haberleri ve gelişmesi. Dalaman’da 350 hektarlık orman yandı, kül oldu. Dalaman orman yangını son bilgileri ve yangında hasar çalışmaları. Dalaman ilçesinin Karacaağaç mahallesinde dün saat 15:00 sıralarında çıkan, rüzgarın da etkisiyle Fethiye ilçesine bağlı Taşbaşı, Gökçeovacık ve turistik Göcek mahallelerine kadar ulaşan orman yangını 17 saatte kontrol altına alındı.

DALAMAN ORMAN YAPISI VE AĞAÇ ÇEŞİTLİLİĞİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının 350 hektarlık alanda etkili olduğunu, can ve mal kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Orman ekiplerinin Göcek’teki yerleşim yerlerini, rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlerden, karşı yangın taktiğiyle kurtardığı ortaya çıktı.

Yangına, ikisi havadan kontrol için kullanılan, diğerleri su atan 15 helikopter, 520 personel, 105 arazöz, 18 dozer ve iş makinesiyle müdahale edildi.

Bakan Pakdemirli ilk tespitlere göre yangının Dalaman’da Karacaağaç’ta bir zirai tarladan çıktığını belirtmişti.

Bu arada yangınla ilgili bir kişinin ifadesinin alınıp serbest bırakıldığı, gözaltında kimsenin olmadığı açıklandı.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Sınırsız Hosting