Ana Sayfa / Kadınca / Dar ve sıkan ayakkabıyı açma

Dar ve sıkan ayakkabıyı açma

Kış geldi, kışlık ayakkabılar artık hazırlanıyor. Peki sıkan ve dar gelen ayakkabı için ne yapacağız. Ya da yeni aldığımız ayakkabı vuruyorsa nasıl genişleteceğiz. Özellikle hanımlar topuklu ayakkabı aldıklarında vurmasından çokça şikayet eder. Yada daha önce ayakkabımızın tekrar giymek istediğimizde sıkması canımızı acıtır. Böyle durumda ayakkabı nasıl genişletilir bunun en kolay ve pratik yollarını derledik sizler için. 

Heveslenerek ve çok isteyerek aldığınız ayakkabı birden ayağınızı sıkmaya ve topuklarından vurmaya başladı. Eyvah, can acısı bir yandan yeni ayakkabıyı güle güle giymek bir yandan sizin için kabus oluyor mu? Ya da kışlık ayakkabınızı dolabınızdan indirdiniz o da ne, o ayakkabı artık ayağınıza olmuyor mu? Böyle durumlarla hepimiz çok karşılaşırız. Vücudumuzun tüm yükünü çeken ayaklarımız aslında en önemli parçalarımızdandır. Sıkan ve dar gelen bir ayakkabının bize vereceği rahatsızlık inanılmazdır. Sıkan ya da vuran ayakkabı nasıl açılır, genişler diye çok sık soruluyor. Biz de bilgi kahini olarak bu sorunun yanıtını araştırdık ve sizler için derledik dar ve sıkan ayakkabıyı nasıl genişletiriz diye. Sağlığımız ve rahatımız için ayakkabımızın ayağımıza tam olması çok önemlidir. Yeni alınan ayakkabılarda, ayakkabı genişletme sorunu her zaman görünebilir. Yeni ayakkabı nasıl genişletir diye merek etmeyin size birkaç önerimiz var. Ayağı sıkan ayakkabılar, ayak derisinde su toplanmasına neden olup büyük bir acı verirler. Bu tür sorunlar ile karşılaşmak için ayak yapınıza uygun ayakkabı seçmelisiniz. Ya da vuran ayakkabılar için çözüm yolları bulmalısınız.

AYAKKABI NASIL AÇILIR VE NELER KULLANMALIYIZ

Duyduk ki dar ve sıkan ayakkabı için buzdolabı formülünü bile deneyen var. Ayakkabıyı buzluğa atıyorsunuz ve bir süre sonra çıkarıp giyiyorsunuz. Başarılı olur mu bilemeyiz ama biz size daha önce denenmiş ve başarıya ulaşmış ayakkabı genişletme püf noktalarını vermek istiyoruz. Önü açık ayakkabı genişletme: Ayakkabınızın ön kısmı açık olan türden bir ayakkabı ise o zaman ilk önce temiz orta boy bir havluyu alın ve sonra temiz suyun içerisine daldırın ve ıslatmış olduğunuz havlu ile ayakkabınızın ilk önce en ön kısmını silin. Ayakkabınızın ön kısmını sildikten sonra havluyu biraz daha ıslatın ve tüm havluyu ayakkabınızın iç kısmından geçirin ve ayakkabınızın açık olan ucundan havlunun diğer tarafını iyice çekin. Ayakkabınızın iç kısmına havlunun tamamen oturduğundan emin olun.

Ayakkabınızı sirke ile de açabilirsiniz. İçine gazete kağıdı doldurmak ya da uzun süre sıkı bir şekilde bekletmek faydalıdır. Ayakkabı kalıbı da işinizi görür.Ayrıca en başarılı yöntemlerden biri de fön makinesiyle ayakkabıyı ısıtmaktır. İşe yarar. Balmumu sürerek de derinizin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Sizde denediğiniz ve başarılı olduğunuz ayakkabı açma ve genişletme yöntemlerini yazın yayınlayalım.

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting