Ana Sayfa / Gündem / Datça yanıyor

Datça yanıyor

Datça orman yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Datça’da çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının yerleşim alanlarını tehdit etmeye başlamasıyla Hayıtbükü koyundaki vatandaşlar ekipler tarafından güvenli bölgelere sevk edilmeye başladı. Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bölgedeki vatandaşların acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için Datça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na 500 bin TL kaynak gönderildiğini belirtti.

Datça orman yangını son durum.

Muğla’nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesi Radar mevkiinde saat 12.30 sıralarında ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye ekipler yönlendirildi.

5005661.jpg

Rüzgarın da etkisiyle yangın büyüdü. Kısa sürede olay yerine gelen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri karadan, yangın söndürme helikopterleri ve uçaklar ile de havadan yangını söndürme çalışmaları başlatıldı. Datça’da akşam saatlerinde de sigara izmariti kaynaklı bir yangın çıktığı ancak kontrol altına alındığı bildirmişti.

VATANDAŞLAR GÜVENLİ BÖLGELERE SEVK EDİLİYOR

Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını yerleşim alanlarını da tehdit etmeye başlayınca Hayıtbükü koyundaki vatandaşlar ekipler tarafından güvenli bölgelere sevk edilmeye başladı.

datca-2-001.png

ACİL VE TEMEL İHTİYAÇLAR İÇİN 500 BİN TL KAYMAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bölgedeki vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için Datça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 500 bin TL kaynak gönderildiğini belirtti.

5005665.jpg

“GECE GÖRÜŞLÜ YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ İLK KEZ KULLANILACAK”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Datça’daki yangın bölgesine gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Kirişci yaptığı açıklamada, “Teknolojimiz en üst seviyede. Kullandığımız yapay zeka, yazılımlarımız, donanımlarımız. Biz Marmaris’te daha beterini gördük, burada içimiz daha rahat. Burada son durumla ilgili bilgi alacağız. Bir de gece kullanılabilen helikopterleri de ilk defa burada denemiş olacağız. Bunların sağlıklı çalışıp çalışmadığını test

test edeceğiz. İlk defa burada deneyeceğiz” dedi.

5005829.jpg

DEV DUMANLAR GÖKYÜZÜNÜ KAPLADI

Datça yangını etkisini sürdürürken, yangının boyutu ise havadan görüntülendi. Görüntülerde yangının sarp ormanlık arazide etkisini sürdürdüğü gözlemlenirken, dev dumanların gökyüzünü kapladığı görüldü.

5005791.jpg

MUĞLA VALİLİĞİ: TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Muğla Valiliğinden yapılan açıklama ise henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangınının şiddetli rüzgârın da etkisiyle büyüdüğü belirtilerek, “Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Bölgeye çok sayıda hava ve kara ekibi yönlendirilmiştir. Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmaktadır” ifadelerine yer verildi.

1455736.jpg

EVLER BOŞALTILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını dolayısıyla tedbir amaçlı olarak 5 evin boşaltıldığını, 15 kişi ve 5 hayvanın Jandarma ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldığını bildirdi. Yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, “Yangında 10 uçak, 16 helikopter, 107 arazöz, 13 iş makinası ve 595 personel görev aldığı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Kobani davası kararları

Kobani davası kim ne kadar ceza aldı. terör örgütü PKK yöneticilerine büyük ceza. Kobani davası …

Sınırsız Hosting