Ana Sayfa / İlginç / Defineciye baskın Mardin’de

Defineciye baskın Mardin’de

Mardin’de defineci çok sayıda hazineyle birlikte yakalandı. Define arayanlara örnek olacak haber. Bulduğu defineyi satmak isteyen kişi yakayı ele verdi. Mardin’de kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığına yönelik çalışmaları sürdüren ekipler, Mazıdağı ilçesi Gümüşpınar Mahallesi’nde yaşayan M.T.’nin evinde çok sayıda tarihi eser bulundurduğu ve bunları satmak için müşteri aradığını tespit etti. Adreste yapılan aramada 22 bin parça tarihi eser ele geçirildi.

Define satışı baskınla bitti Mardin’de. bulduğu hazineyi satmak isteyen kişi yakalandı. Mardin Mazıdağı ilçesinde jandarmanın bir eve düzenlediği operasyonda çoğu Roma, Bizans, Artuklu ve Osmanlı dönemlerine ait yaklaşık 22 bin adet, tarihi eser niteliği taşıyan parça ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin, kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarda, Mazıdağı ilçesi Gümüşpınar Mahallesi’nde yaşayan M.T.’nin evinde çok sayıda tarihi eser bulundurduğu ve bunları satmak için müşteri aradığı tespit edildi. Bunun üzerine ekipler adrese operasyon düzenledi.

Adreste yapılan aramada, çoğu Roma, Bizans, Artuklu ve Osmanlı dönemlerine ait sikkeler, metal yüzükler, ok uçları, tedavi araçları, altın görünümlü objeler, mızrak uçları, metal kaplar, figürler, mühürler, kamalar, yüksükler, cam cisimler, balta, kemer ve diğer çeşitli tarihi cisimler olmak üzere yaklaşık 22 bin parça tarihi eser ele geçirildi.

Mazıdağı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheli şahıs hakkında adli işlemlere başlanırken, tarihi eserler incelenmek üzere Mardin Müze Müdürlüğü’ne gönderildi.

İşte baskın yapılan evden çıkanlar;

Ekipler bile inanamadı! Baskın yapılan evden tamı tamına 22 bin parça tarihi eser çıktı

Ekipler bile inanamadı! Baskın yapılan evden tamı tamına 22 bin parça tarihi eser çıktı

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en güçlü böceği Hakkari’de

Gergedan böceği dünyanın en güçlü böceği oldu ve Türkiye’de bulundu. Dünyanın en güçlü böceği Hakkari’de …

Sınırsız Hosting