Ana Sayfa / Kime Ait / Denizbank Çiftçi avantajları

Denizbank Çiftçi avantajları

Denizbank çiftçiler için kredi ve kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Çiftçiler için en iyi özel bankalar arasında Denizbank başta gelenlerden biri durumunda. Denizbank’ın çiftçi kredileri de büyük ilgi görüyor. Denizbank’ın tarım bankacılığı konusunda yakaladığı başarının ‘birlikte’ hareket etmekten kaynaklandığını ifade eden DenizBank Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik, “Başarı, sorunları birlikte konuşup, çözümleri birlikte üretmekle yakalandı. Sadece bankacılık yapıyor gibi duruyoruz ancak biz çiftçiyle beraber yağmur duasına bile çıkıyoruz. Burada en önemli nokta çiftçiyle birlikte hareket etmek” diye konuştu.

Denizbank çiftçi kredileri ve Denizbank kredileri büyük ilgi görüyor. Çiftçi dostu banka olarak da öne Çıkan Denizbank, yatırımlarına devam ediyor. Bankalar ve Denizbank ayrıntısı. Aydın, Kars ve Antalya’dan sonra ‘Tarım Zirvelerinin’ dördüncüsü yoğun bir katılımla Edirne’de gerçekleştirildi. Hürriyet ve DenizBank işbirliğiyle gerçekleştirilen zirvede bölgedeki tarımın sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Edirne Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da yer aldığı ‘Tarım Zirvesi Edirne’ye Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan, DenizBank Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak ve Hürriyet Reklam Grup Koordinatörü Gürcan Korkmaz katıldı. Zirve’de bir panel de düzenlendi. Panelin moderatörlüğünü Hürriyet yazarı Noyan Doğan üstlenirken, paneldeki konuşmacılar arasında Hürriyet Ekonomi Müdürü Sefer Levent, Hürriyet yazarı Vahap Munyar, DenizBank Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz yer aldı.

YARISI YATIRIMLARA
Düzenlenen panelde konuşan Ahmet Çelik, Trakya’daki çiftçinin finansal olanaklara ulaşımının diğer bölgelere göre daha iyi olduğuna vurgu yaptı. Banka olarak performanslarının bölgede çok iyi olduğunu söyleyen Çelik, “Edirne’de bankaların toplam verdiği kredinin yüzde 20’sini biz veriyoruz. Özel bankalar arasında değerlendirme yapıldığında ise yüzde 50’sini bankamız sağlıyor. Verdiğimiz kredilerin yarısı bir üretim döneminin giderlerinin karşılanması için, diğer yarısı ise yapılacak yatırımlar için kullanılıyor. Bunun en başında ise hayvancılık yatırımları geliyor. Bölge hastalıktan ari olduğu için hayvancılık yatırımları çok daha fazla oluyor” dedi.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Yaptıkları işte başarının nasıl yakalandığı konusunda da paylaşımlarda bulunan Çelik, “Aslında başarının yakalanmasında DenizBank’ın iş modelinin çok büyük payı var. DenizBank’ta yapılacak işi modellerken sürekli ihtiyaç analizleri ve çözümler konusunda muhteşem işbirlikleri yapıyoruz. Hem üreticilerimizle hem de STK başkanları ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Bütün bunlar aslında finansmanın çiftçiye ulaşmasını kolaylaştıran unsurları oluşturuyor. DenizBank’ın bu sektörü kredilendirmek gibi bir iştahı vardı. Ama aslı başarı sorunları birlikte konuşup, çözümleri birlikte üretmekle yakalandı. Bir taraftan sadece bankacılık yapıyor gibi duruyoruz ancak biz çiftçiyle beraber yağmur duasına bile çıkıyoruz. ‘Tarım bankacılığı nasıl yapılır’ diye bana soru sorsanız, çiftçiyle beraber hareket ediyorsanız bu işi yapabiliyorsunuz diyebilirim” ifadelerini kullandı.

DOĞRU ELEŞTİRİLERLE DOĞRU YOLU BULABİLİRİZ

EDİRNE’ye daha önce birçok kez geldiğini ve yazılar yazdığını anlatan Vahap Munyar, “Yazdığım bir yazı sonrası yerel bir internet sitesinde yazıma farklı bir akış açısıyla yorum getirilmişti. Daha önce Edirne Ticaret Borsası Başkanı olan Mustafa Yardımcı döneminde onun davetiyle Edirne’ye gelmiştim. Dönemin Edirne Valisi ise Hasan Duruer’di. Daha önce de Mardin’de görev yapmıştı. Valiye Edirne’nin milli gelirdeki sıralaması nedir diye sordum. O da bana insani gelişmişlikte 12’nci sırada yer alıyor Edirne dedi. Brüksel ile yarıştıklarını söyledi. Ancak bir şey daha anlattı bana. Kanalizasyon ve arıtma konusunda Hakkari ile aynı durumda dedi ve ben de yazdım. Sonrasında yerel internet sitesi bu yazımı bir hayli eleştirmiş. Edirne’yi aşağılıyor demişler. Ancak burada bir durum tespiti var. Eğer bu konuda iyileştirme yapılmazsa çok da iyi noktalara gelinemez demek isteniyor. Sonra Yardımcı, tarımla ilgili de tarım alanlarının miras yoluyla bölünmesi konusunu gündeme getirdi. 15-20 dönümlük hatta 5 dönümlük yerler olduğunu söyledi. Bu kadar alanda yapılan tarımın kimseyi geçindiremeyeceğinden bahsetti. 15-20 dönüm yeri olanın bile traktör aldığını, köyde evin önünde yattığını dile getirdi. Bu tip küçük arazilerin birleştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Yine o yerel internet sitesi demiş ki, ‘Mustafa Yardımcı’yı övdü. Edirne’yi yerdi.’ Olaya böyle yaklaşırsak hiç bir olayı düzeltemeyiz. Hiç bir zaman geleceği göremeyiz. Önemli olan doğru eleştiriler ve doğru tespitler varsa birlikte doğru yolu bulmak için çalışmaktır” diye konuştu.

ÇİFTÇİ DESTEKLENİRSE İŞSİZLİK SORUNU ÇÖZÜLÜR
EDİRNE’nin ayçiçeği ve çeltik üretiminde büyük paya sahip olduğunu ifade eden Cengiz Yorulmaz, ancak her iki üründe de ülkenin dışa bağımlı olduğuna dikkat çekti. İki üründe de üreticinin büyük sıkıntıları olduğunu ifade eden Yorulmaz, “Para kazanamıyoruz. Buğdayda gümrük vergilerinin düşürülmesi bizi çok zorladı. Biz insanların sofrasına giden yemekleri yetiştirmek için sabahın erken saatlerinden itibaren çalışıyoruz. İthalat baskısı bizi çok zorluyor. Ayrıca girdi maliyetlerimiz sürekli artıyor. Verilen destekler de yeterli değil. Çiftçimizi, genç nüfusu üretimde tutmak için gerçek desteklere ihtiyacımız var. Büyük üreticiler bu desteklerden faydalanabiliyorlar ancak küçük üretici alamıyor. Eğer genç çiftçilere, üreticilere daha fazla destek verilirse Türkiye’de ne hayvan sorunu kalır ne de işsizlik. Çiftçi göz ardı edilmemeli” diye konuştu. Mazot ve gübre fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten Yorulmaz, “1 kilogram gübre alabilmek için 2.5 kilogram gübre satmam gerekiyor. Çiftçi bunun altından kalkamıyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

Servet Yardımcı neci, nereli ve kim?

Servet Yardımcı aslen nereli, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. TFF Başkan adayları kimler, hangi isimler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting