Ana Sayfa / Kadınca / Depremde Gaziantep Kalesi yıkıldı

Depremde Gaziantep Kalesi yıkıldı

Tarihi Gaziantep Kalesi 6 Şubat 2023 günü meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem sırasında yıkıldı. türkiye'(de depremde yıkılan önemli tarihi yapılar. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem, Gaziantep’de de yoğun şekilde hissedildi. Gaziantep Valisi Davut Gül, 531 binada göçük olduğunu belirtirken Gaziantep Kalesi’nin de yıkıldığı öğrenildi.

Gaziantep tarihi kale 7.4 büyüklüğündeki deprem yıkıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Gaziantep’te, tarihi kale de hasar gördü.

VALİ GÜL: GAZİANTEP’TE 531 BİNADA GÖÇÜK VAR

Depremde tarihi Gaziantep Kalesi de hasar gördü - 1

Sabah saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin şiddeti Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da yıkıma sebep oldu.

Kahramanmaraş’taki 7.4 büyüklüğündeki depremden etkilenen illerden Gaziantep’te 531 binada göçük oluştuğu belirtildi. Gaziantep Valisi Davut Gül, “Depremin ardından ilk andan itibaren 657 ihbar aldık, tamamı değerlendirildi, kent genelinde 531 göçük söz konusu” dedi. Öte yandan Gaziantep Kalesi’nin de yıkıldığı öğrenildi.
“AYAĞIMI KURTARSINLAR NE OLUR”

Depremde tarihi Gaziantep Kalesi de hasar gördü - 2

Gaziantep’in Merkez Şahinbey ilçesindeki tarihi Gaziantep Kalesi’nin doğu, güney ve güneydoğu kısımlarında bulunan bazı burçlar, depremin etkisiyle yıkılırken, enkaz yola saçıldı.

GAZİANTEP KALESİNİN TARİHİ

Depremde tarihi Gaziantep Kalesi de hasar gördü - 4

Öte yandan, kalenin yanında bulunan ve 17. yüzyılda inşa edildiği belirtilen tarihi Şirvani Camisi’nin kubbesi ile doğu istikametindeki duvarı kısmen çöktü

İslahiye’de yıkılan binadan çıkamayan İbrahim isimli genç adam, gelen mahalle sakinklerine, “Ayağımı kurtarsınlar ne olur söyle” diye konuştu. Mahalle sakinleri ise İbrahim isimli gence, “Kardeşim dayan, dayan. Sabret. Kriko gelsin kurtarırlar” dedi.
Enkaz altında Abdullah Şekeroğlu isminde bir kişinin daha olduğu, bölgede vatandaşların yanı sıra arama kurtarma ekiplerinin de yardıma geldiği öğrenildi.
HATAY’DA DA BİNALAR YIKILDI

Deprmede, Hatay’da da ilk belirlemelere göre kent merkezinde 6, Dörtyol ilçesinde ise 3 bina yıkıldı. Yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Hatay’ın Ernzin ilçesinde 3 caminin minaresi yıkıldı.

İlginizi Çekebilir

Kamu tasarruf paketi maddeleri

Devlet tasarruf paketi maddeleri. Kamuda tasarruf maddelerini tüm ayrıntıları. Devlet personel alımını azaltıyor, memurların servisi …

Sınırsız Hosting