Ana Sayfa / Genel / Depremde ölü ve yaralı var mı, sayısı

Depremde ölü ve yaralı var mı, sayısı

Düzce Deprem 23 kasım ölü ve yaralı var mı? İstanbul depremi son durum. Türkiye son depremler. 23 kasım 2022 deprem olan yerler Düzce merkez üssü.

Depremde ölen ve yaralanan sayısı kaç 23 Kasım 2022. İstanbul’da deprem mi oldu. Son deprem nerede oldu bilgisi. İstanbul ve çevresinde saat 04.08’de hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 5.9, Kandilli Rasathanesi de 6.0 olarak açıkladı, merkez üssü ise Düzce Gölyaka. Depremi değerlendiren uzmanlar ise depremin gerçekleşen bölgede beklenmediğini sürpriz olduğunu kaydetti. Düzce’de artçılar devam ederken Sağlık Bakanı Koca deprem nedeniyle 4 ilde toplam 35 kişinin yaralandığını duyurdu. Üç ilde ise eğitime bir gün ara verildi.

İstanbul’un merkezinde de şiddetli biçimde hissedilen, saniyelerce süren bir deprem meydana geldi. Paniğe neden olan depreme ilişkin Kandilli Rasathanesi ve AFAD’dan art arda açıklamalar yapıldı.

BÜYÜKLÜĞÜ 5.9, MERKEZ ÜSSÜ DÜZCE

Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşkanlığI’nın (AFAD) verilerine göre saat 04.08’de meydana gelen depremin merkez üssü Düzce Gölyaka.

ess.png

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Zeminden 6.81 kilometre derinlikte meydana gelen Düzce merkezli deprem İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Bartın ve İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Kandilli Rasathanesi de depremin büyüklüğünü 5.9 olarak açıkladı. Kandilli’nin verilerine göre deprem 6.5 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü daha sonra 6.0 olarak revize etti.

KANDİLLİ SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Düzce’de depremin ardından enerji nakil hatlarında kesinti meydana gelirken, sarsıntıyla büyük korku ve panik yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

BAZI VATANDAŞLAR YÜKSEKTEN ATLADI

Düzce’de korkuya kapılan bazı vatandaşlar yüksekten atlama sonucu yaralandı. Bazı binalarda çatlaklar oluştu. Polise binalardan kopan beton parçalarının park halindeki araçların üzerine düştüğü yönünde ihbarlar geldi.

Deprem nedeniyle araçlarına yakıt almak isteyenler, akaryakıt istasyonlarında yoğunluk oluşturdu.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI’NDAN İLK AÇIKLAMA

Depreme ilişkin konuşan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, “Çok şiddetli hissettik. Herkes sokaklarda, insanların evlerin dışında, az önce artçı bir deprem daha oldu. Ekiplerimiz dışarıda, tespit çalışmaları yapılıyor. Elektrikler kesik, şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma ve ölüm haberi yok” açıklamasını yaptı.

SOYLU: ULAŞAN CAN KAYBI BİLGİSİ YOK

“Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamakta”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından, “Düzce’nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08’de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde deprem’n ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun.” bilgisini paylaştı.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ’TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin hiçbir vatandaşımıza zarar vermemiş olması tek dileğimiz. Geçmiş olsun.” paylaşımını yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Hepimiz çok korktuk, çok endişelendik. Umuyorum ki hiçbir şekilde kayıp yaşamayız, geçmiş olsun.” ifadesini kullandı.

VALİ YERLİKAYA: KONUYU TAKİP EDİYORUZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “AFAD verilerine göre saat 04.08’de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.” ifadesini kullandı.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

AFAD’ın verilerine göre Düzce Çilimli’de 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Düzce Gölyaka’daki depremin ardından 18 artçı deprem meydana gelmiştir. Bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintileri uygulanmaktadır” denildi.

NTV canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Soylu, “Şu ana kadar olumsuz can kaybı bilgisi yok. Bir takım köylerde ahır yıkıntısı bilgisi var. Taranıyor. Birinci kattan atlama nedeniyle panik nedeniyle yaralanma var. Düzce’de hastanede tedavide. 22 kişi yaralandı. 35 artçı oldu, en büyüğü 4.2. Bu esnada jandarma emniyet bütün ekiplerimiz taramaya devam ediyor” dedi.

KENTTE EĞİTİME 1 GÜN ARA

Düzce Valisi Cevdet Atay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Deprem nedeniyle tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir. Kamuda çalışan engelli ile hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır. Hepimize çok geçmiş olsun.” ifadelerini kullandı.

Kentte meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından Valilik, AFAD ve 112 Acil Servis ekiplerine şu ana kadar ulaşan can kaybı bilgisinin bulunmadığını vurgulayan Atay, ekiplerin saha taramasının devam ettiğini bildirdi.

22 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından Düzce’de meydana gelen depreme ilişkin paylaşımda bulunan Koca, şu ifadeleri kullandı:

“04.08’de Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde şu anki durum: Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun.”

SAKARYA’DA DA EĞİTİME ARA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, deprem nedeniyle kentte eğitim öğretime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Değerli hemşerilerimiz, Düzce’de meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem nedeniyle, tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 23 Kasım 2022 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun.”

Vali Kaldırım, saha araştırmalarına göre şu an kent genelinde hasar bulunmadığını, herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığını bildirdi.

SOYLU DÜZCE’YE GİTTİ

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara’dan helikopterle 5,9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Düzce’ye hareket etti.

EMNİYET: TÜM GÜVENLİK TEDBİRLERİMİZİ ALDIK

Emniyet Genel Müdürlüğü, Düzce depreminin ardından ekiplerin sahada olduğunu açıkladı. Açıklamada, “Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık” ifadelerine yer verildi.

AFAD, Düzce Gölyaka’da saat 06.50’de 4,3 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

BOLU’DA DA EĞİTİME ARA

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından kentte 20 kişinin yaralandığını bildirdi. Öte yandan Bolu Valiliğinden yapılan açıklamada, “Deprem nedeniyle tedbir amaçlı ilimiz genelinde tüm eğitim kurumlarında bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

BAKAN KOCA’DAN YENİ AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama yaralı sayısına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Koca, “Düzce Gölyaka merkezli, birçok ilimizde hissedilen 5,9 büyüklüğündeki depremde; Düzce’de 1’i ağır 32, İstanbul’da 1, Bolu’da 1, Zonguldak’ta 1 kişi olmak üzere şu anki bilgilere göre yaralı sayısı 35’tir. Sağlık kurumlarımızdaki yaralıların tedavileri devam ediyor” açıklamasında bulundu.

BAKAN SOYLU’DAN UYARI

Depremin merkez üss Düzce’ye giden Bakan Soylu, artçı sayısını ’70’in üzerinde’ diye verdi ve artçıların süreceğini belirterek, “Hasarlı binalarda durmamak lazım” dedi.

Öte yandan deprem nedeniyle kesilen elektrik 07.00 itibarıyla yeniden verilmeye başladı.

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Sınırsız Hosting