Ana Sayfa / İlginç / Dev yolcu gemisi sefere çıkıyor
DÜNYADAKİ EN BÜYÜK YOLCU GEMİSİ İLK SEFERİNE ÇIKACAK

Dev yolcu gemisi sefere çıkıyor

Bugüne kadar yapılmış dünyanın en büyük yolcu gemisi tam 7 bin yolcu ve 2 bin 500’e yakın mürettebata ev sahipliği yapacak. yüzün bir şehir görünümündeki dev yolcu gemisi yakında ilk seferine çıkıyor. Yapımı iki yıl süren ve dünyanın en büyük yolcu gemisi olan “Wonder of the Seas” için geri sayım sürüyor.

En büyük yolcu gemisinin rotası çizildi ilk sefer Bercelona ile Roma arasında. Dünyanın en büyük yolcu fgemisinin özellikleri ve teknik donanımı.

Geçen ay deneme seferi için Fransa’nın Saint-Nazaire Limanı’ndan ayrılan Wonder of the Seas adlı gemi, ilk yolcu seferini 2022 Mayıs ayında Barcelona – Roma arasında yapmaya hazırlanıyor.

362 metre boyuyla Eyfel Kulesi’nden daha uzun olan 64 metre genişliğindeki bu dev gemi, 6 bin 988 yolcu taşıyabilecek.

Geminin yapımına 2019 yılında Saint-Nazaire’deki Atlantik tersanelerinde başlanmıştı. ABD-Norveç firması olan Royal Caribbean Cruise Line tarafından sipariş edilen geminin dört yüzme havuzu ve 18 güvertesi bulunuyor.

Gemide, yaklaşık 7 bin yolcuya, 2 bin 300 kişilik mürettebat hizmet edecek. Geminin 2 bin 867 kamarası var. 230 bin ton ağırlığındaki gemi, saatte en fazla 25,1 deniz mili (40,3 km) hız yapabilecek.

İlginizi Çekebilir

Arda Güler Bayern Münih yolunda

Bayern Münih, Arda Güler’i alıyor. Real Madrid başkanı, Arda Güler’i Bayern Münih’e satma kararı adı. …

Sınırsız Hosting