Ana Sayfa / Ekonomi / Devletten elektrik faturası yardımı

Devletten elektrik faturası yardımı

Kimler elektrik ve doğal gaz yardımı alabilir sorusu. PTT’den yardım almak.

Elektrik faturası yardımı nasıl alınır? Sosyal yardım parası. Artan gıda fiyatlarının ardından devlet vatandaşlara ek destek ödemeleriyle yardıma başladı. Başlatılan yardımlardan bir tanesi olan elektrik ve doğal gaz faturalarına destek paketi ile dar gelirli ailelerin faturaları ödenmeye başladı. Kimliğiniz ve elektrik faturanızla hemen PTT’ye koşun! Hane başı ödemeden yararlanarak para ödemesi alabilirsiniz. İşte ayrıntılar…

Alım gücünün düşmesi ve fiyatlarında tavan yapmasıyla devlet tarafından yapılan yardımlar arttırıldı. Elektrik ve doğal gaz faturalarına gelen zamların ardından vatandaşlar kara kara ne yapacaklarını düşünüyor. Beklenen haber ise geldi. Gelen son dakika haberine göre devlet, fatura ödemelerinden ailelere yardım edecek. Tek yapmanız gereken kimliğiniz ile birlikte PTT’ye gitmek. Hane başına ödeme alabilirsiniz. İşte son dakika haberinin detayları…

HEMEN PTT’YE GİDİN!

Geçtiğimiz hafta elektrik ve doğal gaza gelen zamların ardından vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı. Beklenen haber ise geldi. Devlet hane başına göre faturalarda ödeme kolaylığı sağlayacak. Yapılması gereken tek şey kimliğiniz ile birlikte PTT’ye gitmek. Hane başı ödemeden yararlanabilirsiniz. Evdeki kişi sayısına göre ödemelerin değiştiği belirtildi. Ödemelerin 108 TL ile 216 TL arasında değişiyor. İşte merak edilenler..

krer.jpg

ÖDEMELER AİLEDE BULUNAN KİŞİ BAŞINA GÖRE YAPILIYOR

Yapılan duyuruda devlet ihtiyaç sahibi olan ailelere fatura yardımı yapıyor. Ödemeler evdeki kişi sayısı baz alınarak yapılıyor. Ödeme miktarları hanedeki kişi sayısına göre şu şekilde:

  • 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 lira).
  • 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 lira).
  • 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 lira).
  • 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (216 lira). Elektrik tutarında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli 1.44 liralık kilovatsaat ücreti baz alınmıştır.
k545454-9.jpg

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yapılan duyuruda yapılan ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı belirtildi. Destek ödemeleri ailede bulunan kişi bazlı yapılırken başvuru için hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’i olması gerekli. 1 Temmuz’dan önce bu tutar 1.417 liraydı. Fakat asgari ücretin 5 bin 500 liraya çıkmasıyla birlikte bu tutar da 1.833 liraya yükseldi. Dört kişilik ailede gelir 7 bin 332 liranın altındaysa bu haktan yararlanılabilir.

İlginizi Çekebilir

Stokçuluk ve fahiş fiyata rekor ceza

Stok yapan ve fahiş fiyat koyanlara rekor ceza geliyor. Stokçulara kepenk kapattıracak ceza yolda. Fahiş …

Sınırsız Hosting