Ana Sayfa / Kadınca / Dilek Öcalan, APO’nun nesi (Dilek Öcalan yaşı)
DİLEK ÖCALAN YAŞI, APO AKRABALIĞI

Dilek Öcalan, APO’nun nesi (Dilek Öcalan yaşı)

Dilek Öcalan Abdullah Öcalan’ın nesi. Dilek Öcalan kaç doğumlu, neci ve ne mezunu bilgileri. Dilek Öcalan asıl memleketi. eğitimi ve HDP milletvekilliği bilgileri. HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan kimdir? Mahkeme tarafından yakalama kararı çıkarılarak gündeme gelen Dilek Öcalan aslen nereli ve kaç yaşındadır? Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen davada hakkında yakalama kararı çıkarılan PKK’nın kurucu lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni olan Dilek Öcalan kimdir?

Dilek Öcalan Abdullah Öcalan akrabalık bağı ve kimdir bilgileri.  Dilek Öcalan ne zamandır HDP milletvekili ve nereden milletvekili seçildi bilgisi. Dilek Öcalan ttuklandı mı ve hiç cezaevine girdimi sorularının yanıtı. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan memleketi ve yaşamı bilgileri. 3 Ekim 1987 senesinde dünyaya gelen Dilek Öcalan aslen Şanlıurfalıdır. Kürt asıllı Türk siyasetçi ve Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa milletvekili olan Dilek Öcalan PKK’nın kurucu lideri Abdullah Öcalan’ın yeğenidir.

DİLEK ÖCALAN EĞİTİMİ NE NE MEZUNU 

Dilek Öcalan’ın doğum tarihi, siyasi kişiliği ve örgüt bağlantısı bilgileri. Mersin Üniversitesi Turizm Seyahat bölümü mezunu olan Dilek Öcalan, 4 sene boyunca Bağlar Belediyesine bağlı bir merkezde danışmanlık yapmıştır.

Güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen PKKlI terörist Mehmet Yılmaz’ın 23 Şubat’ta Şanlıurfanın Viranşehir ilçesindeki cenazesine katılan Dilek Öcalan hakkında, konvoydaki davranışlarının “terör örgütünün cebir, şiddet veya tehdit” içeren yöntemlerini meşru gösterecek nitelikte olduğu gerekçesiyle “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştIr

DİLEK ÖCALAN HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasında, Öcalan’ın avukatları Sevda Çelik Özbingöl, Dilara İnal ve Faruk Bedlek hazır bulundu.Avukat Özbingöl, müvekkilinin milletvekili olması sebebiyle yasama dokunulmazlığı bulunduğunu belirterek, mahkemeye davetle çağrılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, hakkında zorla getirilme kararına rağmen kendisine ulaşılamayan ve ikinci kez ifade vermeye gelmeyen Öcalan hakkında savunmasının alınmasına yönelik “yakalama” kararı vererek duruşmayı erteledi.

İlginizi Çekebilir

Taylor Swift dinlenme rekoru kırdı

Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift yeni albümü ile bir günde en çok dinlenne rekoru kırdı. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting