Ana Sayfa / Genel / Diyabetlinin beslenmesi

Diyabetlinin beslenmesi

Günümüzün en yaygın rahatsızlıklarından biri olan diyabette doğru bildiğimiz yanlışlar. Bir diyabetlinin en iyi bilmesi gereken hususları doktorlar açıkladı. Tekirdağ Devlet Hastanesinde, düzenlenen diyabet eğitiminde, tedavi ve beslenme uyumuna dikkat çekildi.

Diyabet tedavi beslenme uyumu büyük önem arz ediyor. bilgikahini sitesi olarak milyonları ilgilendiren bu haberi önemsedik ve sizlerin de okumasını istedik. Bir diyabetli neler yapmalı en başta nelere dikkat etmeli en yetkili uzmanların anlatımıyla bu makaleyi hazırladık. Tekirdağ Devlet Hastanesinde diyabet hastalarına yönelik eğitim düzenlendi. Eğitimde, uzman hekimler tarafından diyabet ve diyabetten korunma yolları ile ilgili detaylı bilgi verildi. Endokrinoloji Uzmanı Neslihan Soysal Atile, “Diyabet hastalarıyla ilgileniyoruz. Bugünkü toplantımızın amacı, diyabetle ilgili, diyabetle nasıl yaşam sürmesine, diyabetten korunmak için neler yapması gerektiğiyle ilgili eğitim vermek. Amacımız hastalarımızı bilgilendirmek”dedi.

DİYABETLİNİN YAŞAM TARZI
“Bir şeyin başlangıcından itibaren fark edilmesi, bize çok daha avantajlı tedaviler kazandırıyor”
Diyabetteki en önemli uyarılarının tedavi uyumu olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Atile, “Özellikle yaşam tarzı değişiklikleri, fiziksel hareketin önemi beslenmenin önemi, gelişebilecek komplikasyonlar hakkında uyarıyoruz. Bir şeyin başlangıcından itibaren fark edilmesi, bize çok daha avantajlı tedaviler kazandırıyor. Mümkün olduğunca biz de bazı şeylere daha erken müdahale etmek istiyoruz. Yani diyabetin farkında olarak, diyabet hastası olduğunun bilinciyle beslenmesini, uygun bir bilinçle hareket etmesi ve yaşamını ona göre düzenlemesi. Burada en önemli şey beslenmedir. Hastaların uyum konusunda en zorlandıkları nokta beslenmedir. Bu hastalar bu konuda çok zorluk çekiyorlar. Yine ilaç uyumu çok önemlidir” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Zorlu binasına silahlı saldırı

Zorlu Holding’e silahlı saldırı. İstanbul’da holding binası kurşunlandı. Şişli’de bulunan Zorlu Holding binasına silahla ateş …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting