Ana Sayfa / Genel / Doç. Dr. Efe Sıvış neci, nereli ve kim?

Doç. Dr. Efe Sıvış neci, nereli ve kim?

Efe  Sıvış aslen nereli, yaşı, eğitimi e kimdir bilgisi. Doç. Dr. Efe sıvış yaptığı yorumlarla dikkat çekiyor.

Doç. Dr. Efe Sıvış aslen nereli, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. Efe Sıvış’ın soykırımcı Siyonist İsrail’in katliamıyla ilgili objektif açıklamaları dikkat çekti. Özel İzmir Amerikan Koleji’ni takiben Sabancı Üniversitesi Siyasal ve Toplumsal Bilimler Bölümü’nden lisans, Boğaziçi Üniversitesi’nden Avrupa Çalışmaları Bölümü’nden yüksek lisans dereceleri aldı. Doktora tezini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Türk-Amerikan ilişkileri üzerine yazdı. Çeşitli üniversitelerde Türk Dış Politikası, Amerikan Dış Politikası, Küresel Gündem Analizi derslerini veren Efe Sıvış’ın Türk – Amerikan ilişkileri, Amerikan dış politikası ve Türk dış politikasına ilişkin yayımlanmış bilimsel makaleleri, yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenmiş bilimsel nitelikli kongrelerde sunulmuş konferans bildirileri bulunmaktadır. Efe Sıvış’ın “Türk Demokrasisinin Sıfır Noktası: ABD Dışişleri Belgeleri Işığında Türkiye’de Çok Partili Hayata Geçiş” isimli kitap çalışması, 2019 yılında Ötüken Neşriyat tarafından yayımlanmıştır.

2019 yılı itibariyle Fenerbahçe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Araştırma Alanları: Amerikan Dış Politikası, Türk Dış Politikası, Türk-Amerikan İlişkileri, Siyasi Tarih

Dr. Efe Sıvış
Doç. Dr. Efe SIVIŞ’tan uluslararası ticaret, liderlik, strateji, siyasi kariyer, akademik kariyer alanlarında bire bir danışmanlık hizmeti

Vancouver’da doğdu. İzmir Amerikan Lisesi’nin ardından siyaset bilimi, ekonomi, uluslararası ilişkiler alanlarında Sabancı Üniversitesi’nden lisans, Boğaziçi Üniversitesi’nden yüksek lisans, İstanbul Üniversitesi’nden doktora dereceleri aldı. 2020 yılında Doçent oldu. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında yayımlanmış akademik nitelikli 3 kitabı, ulusal ve uluslararası akademik dergilerde yayımlanmış çok sayıda bilimsel makalesi bulunmaktadır. Kuruluş sürecinden itibaren Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi olarak yer aldığı Fenerbahçe Üniversitesi’nde yöneticilik görevleri bulunmaktadır. Fenerbahçe Spor Kulübü, Büyük Kulüp, Moda Deniz Kulübü, Marmara Yelken Kulübü, Uluslararası İlişkiler Derneği, Siyasi İlimler Türk Derneği genel kurul üyesidir.

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Sınırsız Hosting