Ana Sayfa / Ekonomi / Dolar faiz kararını sevmedi

Dolar faiz kararını sevmedi

Para piyasalarının Merkez bankası faiz kararı sonrası son durumu. Dolar, MB faiz kararı sonrası düşmeye başladı. Borsa İstanbul, Merkez Bankası faiz kararı sonrası yükseldi.

Son dakika MB faiz kararı sonrası piyasaların tepkisi, dolar düşüyor BIST yükseliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini 5. ayda da yüzde 14 seviyesinde sabit tuttu. Güne 16,35’ten başlayan dolar/TL kararın ardından 16,43 seviyesine kadar yükseldi. Euro/TL ise 17,5410 lira düzeyinden 17,6106 seviyesine çıktı. Dolarda son 1 ayda yüzde 10.6 civarında artış oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) piyasaların beklentisi yönünde politika faizini yüzde 14’te sabit tuttu.

Mayıs ayının ilk iki haftasında 15 lirayı, 15 gün sonra da 16 lirayı aşan dolar/TL’de yukarı yönlü hareket sürüyor. Son 1 ayda dolar/TL yüzde 10.6 yükseliş gözlendi. Ekonomistler gelecek aylarda dolarda ve enflasyonda yükselişin sürmesini beklerken ekonomi politikasının temelden değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor.

FAİZ KARARI SONRASI GERİLEDİ

Güne yükselişle başlayarak 16,45 lira seviyelerine kadar çıkan dolar, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası 16,37 lira seviyesine kadar geriledi.

EURO DA YÖNÜNÜ CİDDİ ANLAMDA GERİLEDİ

Gün içinde 17,66 seviyelerine kadar çıkan euro ise faizin 5. kez sabit bırakılması üzerine yönünü aşağı doğru çevirerek 17,57 liraya kadar geriledi.

DÜNÜ 16,35 SEVİYESİNDE TAMAMLAMIŞTI

Dün yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanış seviyesinin yüzde 1,6 üzerinde 16,3585’ten tamamlamıştı.

İlginizi Çekebilir

FED faizi değiştirmedi

Son FED faiz kararı. BD Merkez Bankası faiz kararı ne oldu sorusu. ABD Merkez Bankası …

Sınırsız Hosting