Ana Sayfa / Kime Ait / Dolar kaç lira oldu 22 Mart

Dolar kaç lira oldu 22 Mart

Dolar kaç lira oldu. 22 Mart dolar fiyatı. Dolar 0 lira mı oluyor. Dolardaki artış engellenemiyor. Son dolar ve döviz fiyatları. 22 Mart altın. dolar rakamları. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın yerine Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesinin ardından dolar/TL için ilk fiyatlamalar geldi. Dolar/TL kotasyonu yüzde 15 yükselişle 8,39 seviyesinde işlem görüyor.

1 ABD DOLARI KAÇ LİRA OLDU BUGÜN?

Bugün dolar kaç lira oldu 22 Mart pazartesi 2021. dolarda inanılmaz yükseliş. Dolak ne kadar oldu sorusu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda başkan değişikliği sonrasında Dolar/TL ‘de yükseliş kaydedildi.

Asya piyasalarındaki hareketlilikle Dolar/TL kotasyonu yüzde 15 yükselişle 21 Mart 21.30 sıralarında 8,35 seviyesinin üzerini gördü. Bloomberg’de yer alan son verilere göre ise dolar 8,39 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar/TL kuru geçen haftayı 7,21 seviyesinde kapatmıştı.

Kavcıoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kanun’la belirlenmiş görev ve yetkiler çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edecektir. Enflasyondaki gerileme, ülke risk primlerindeki düşüş ve finansman maliyetlerindeki kalıcı iyileşme yoluyla makroekonomik istikrarı olumlu etkilerken, yatırım, üretim, ihracat ve istihdamı arttırıcı sürdürülebilir büyüme için de gerekli koşulların oluşmasına katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda Para Politikası Kurulu toplantıları, daha önce kamuoyuna ilan edilen takvime uygun şekilde yapılacak olup uygulanacak politikalarda şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkeleri doğrultusunda tüm paydaşlar ile iletişim kanalları etkin bir şekilde kullanılacaktır.” (Bloomberg)

Analistlere göre sürpriz değil

ABC Gazetesinde gün içinde verdiğimiz haberde, analistlerin tahminleri yer almıştı. Analistler, Asya borsaları açıldıktan sonra TL’nin en az yüzde 15 değer kaybedeceğini belirtmişti

İlginizi Çekebilir

Bedelli askerlik 219 bin lira oluyor

Yeni bedelli askerlik fiyatı. 2024 ikinci yarısı bedelli askerlik fiyatı. parayla askerlik yapacaklara yeni şok …

Sınırsız Hosting