Ana Sayfa / Manşet / DSÖ’nün Uluslararası acil durum ilanı ne?

DSÖ’nün Uluslararası acil durum ilanı ne?

Uluslararası acil durum ilanı ne anlama geliyor, corona virüsü alarmı ne durumda hangi ülkede kaç vaka görülüyor son durum ne sorusu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Corona virüsü nedeniyle uluslararası acil durum ilan etti.

Corona virsü için uluslararası acil durum ilanı ne anlama geliyor ne demek ve ülkeler ne yapacak nasıl önlem alacak vatandaş merak ediyor. Dünya Sağlık Örgütü, Cenevre’de düzenlenen basın toplantısında Corona virüsü nedeniyle uluslararası acil durum ilan edildiğini duyurdu.

HANGİ ÜLKELERDE CORONA VAR TÜRKİYE’NİN DURUMU NE?

WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, basın toplantısında yaptığı açıklamada acil durum ilanının nedenine ilişkin, “Asıl neden Çin’de ne olduğu değil, diğer ülkelerde ne olduğu” ifadeleriyle, durumun uluslararası ciddiyetine dikkat çekti.

Ghebreyesus asıl endişeyi ise Corona virüsünün bağışıklık sisteminin zayıf olduğu ülkelere ulaşmasının oluşturduğu belirtti.

CORONA VİRÜSÜ 18 ÜLKEYE SIÇRADI

Çin’deki Corona virüsü nedeniyle ölüm sayısının 170’e çıktığı bildirilirken WHO, Çin dışındaki 18 ülkede toplam 98 vakaya rastlandığını ancak ölüm yaşanmadığını duyurdu.

“BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ BİR SALGIN”

Dr. Ghebreyesus, Cenova’da gerçekleştirilen basın toplantısında Corona virüsü için, “Benzeri görülmemiş bir nedene bağlı benzeri görülmemiş bir salgın” ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE’DEN CORONA KARARI

Birleşik Krallık Sağlık Danışmanı, ülkede Corona virüsünün risk oranının düşükten orta seviyeye çıkartıldığını duyurdu.

DÜNYADA KAÇ MİLYON KİŞİ CORONA VİRÜSÜNDEN ETKİLENECEK TAHMİNLER

Ulusal Sağlık Komisyonundan gün içinde açıklanan verilere göre, ülkede salgın nedeniyle müşahede altına alınan kişi sayısı ise 81 bin 947 oldu. Hızlı yayılma özelliği giderek güçlenen koronavirüs, Çin’de 2002-2003’te 5 bin 327 kişiye buluşan SARS vaka sayısını geçmiş durumda. Koronavirüsün, Çin’deki vakası sayısının, SARS’ın 2003’te dünya genelinde neden olduğu 8 bin vaka sayısını da geçti.

İlginizi Çekebilir

Köprü ve otoyollara zam

Otoyol ve köprü zamlandı. Yeni köprü ve otoyol zamları tarife. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine …

Sınırsız Hosting