Ana Sayfa / Gündem / Dünyada satılan en pahalı sigara

Dünyada satılan en pahalı sigara

En pahalı sigara satışı Avustralya’da yapılıyor. Avustralya’da bir paket sigara tam 79 lira. Türkiye’de ise sigaralar 10-13 lira arasında satılıyor. Sigara zamları tartışılırken Avustralya bu konuda en önde ve bir paket sigarayı 140 lira yapmayı düşünüyor. Dünyada en pahalı sigara Avustralya’da satılıyor. Ülkede bir paket sigara için 79 lira ödemek gerekiyor. Bu fiyat daha da artacak.

Zehir sayılan sigara insan ömrünü tüketiyor, kanser başta olmak üzere bir çok hastalığa davetiye çıkarıyor. Onun için dünyada bazı ülkeler sigara fiyatlarına fahiş zam yaparak içilmesinin önüne geçmeye çalışıyor. Tıpkı Avustralya’da olduğu gibi. Avustralya dünyanın en pahalı sigara satışının olduğu ülke konumunda. Şu anda 79 liraya satılan bir paket sigaranın fiyatı 2020’ye kadar kademeli olarak 40 Avustralya dolarına yani yaklaşık 114 liraya çıkartılacak.
SİGARA İÇİMİ ZAMLARLA AZALDI

Sigaranın zararlarını anlatmaya gerek yok. Pahalı yap kimse içmesin mantığı Avustralya’da etkili oldu. Ülkede son dönemde yapılan zamların ardından sigara tüketimi 6 yılda yüzde 15 azalmıştı.
Ülkede sigara içilebilecek alanlar konusunda ciddi sınırlamalar bulunuyor. İşyerleri, bar ve restoranların yanı sıra, bazı eyaletlerde plajlar, tren platformları, taksi ve otobüs durakları çevresinde de sigara imek yasak. Çocukların bulunduğu araçlarda da sigara içilemiyor.
YASAĞA UYMAYANA 5 BİN 700 LİRA CEZA

Yasaklara uymayanlara ise 2 bin Avustralya doları yani yaklaşık 5 bin 700 lira ceza verilebiliyor.

Türkiye’de bir paket sigara 10-11 lira civarında satılıyor.

İlginizi Çekebilir

Restorant ve Cafe boykotu büyüyor

Türkiye genelinde 20-21 Nisan’da lokanta., cafe ve restorantlara gitmeme boykotu büyük bir hızla yayılıyor. lokanta, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting