Ana Sayfa / Genel / e-ales 2017 sınav tarihi 11 Şubat
E ALES

e-ales 2017 sınav tarihi 11 Şubat

2017 e-ALES sınav tarihi ve sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih. E-Ales deneme sınav  yeri ve tarihi. Elektronik Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan e-ALES başvuruları ÖSYM tarafından resmi siteden açıklanmıştı. Adaylar şimdi de büyük bir merakla e-ALES’ i beklemekteler.
E-ALES 2017 sınav tarihi 11 Şubat.  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi olarak yapılan klasik usuldeki sınavların yanı sıra elektronik olarak yapılan sınavlar da vardır. Bu sınavlardan öğrenciler tarafından çok ilgi görenleri arasında e-yds ve e-ales vardır. Bunlar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM tarafından belirlenen gün ve saatlerde genel olarak Ankara, İstanbul, İzmir merkezli yapılmaktadır. Bu sınavların deneme sınavları Ankara’da yapılmaktadır. Bu elektronik sınavlar hem yapılması hem incelenmesi daha kolay olması bakımından hem de senede birkaç kez olduğu için adayların şansını daha da arttırması bakımından epey avantajlıdır.
E-ALES İLE ALES’İN FARKLARI

Elektronik Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan E-Ales’in, klasik usül olan sınav Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınav’ından büyük farklılıkları yoktur. E-ales adayları da sayısal-1, sayısal-2, sözel-1, sözel-2 sınavları kategorilerine tabi tutulmaktadır. E-Ales sınavına giren adaylara da Ales’e giren adaylara olduğu gibi 180 dakika tanınmaktadır. Elektronik Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndan tek farkı tıpkı isimlerinde de olduğu gibi “elektronik” olmasıdır. Bunun dışında sınav sistemi olarak her şeyi aynıdır. Adaylar bulundukları şehirden giremezler. Sınav merkezleri İstanbul, Ankara ve İzmir’dir.

ALES YA DA E-ALES SINAVLARININ ADAYLAR İÇİN ÖNEMİ NEDİR

Eğer bir öğrenci lisans eğitiminin son senesinde, mezun olabilecek durumdaysa ya da okulunu bitiren birisi yüksek lisans eğitimine devam etmek istiyorsa ya da açılan akademik kontenjanlarda okutman, çevirmen , asistan, eğitmen, akademisyen olmak istiyorsa o zaman ALES sınavından yeterli puanı almak zorundadır. Bu sınav, hem lisans eğitiminin devamını getirmek için hem de akademik kontenjanlara girebilmek için önemlidir.

E-ALES SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN VE NE ŞEKİLDE YAPILACAKTIR

E-Ales’in ne zaman gerçekleşeceği, nereden başvurulacağı ve başvuruların ne zaman olacağına dair ÖSYM’den bir açıklama beklenmekteydi. Beklenen açıklama Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olan ÖSYM tarafından yapıldı. Bu açıklama, ÖSYM taraından 6 Ocak 2017 tarihinde yapılmıştır. Yapılan resmi açıklamanın tamamı:

“E-ALES Deneme Sınavı: Başvuruların Alınması

e-ALES 11 Şubat 2017 tarihinde elektronik ortamda yapılacağından, isteyen adayların sisteme aşinalık kazanmasını sağlamak için 28 Ocak 2017 tarihinde Ankara’da Esenboğa e-Sınav Merkezi’nde saat 14:30’da “e-ALES Deneme Sınavı” uygulanacaktır.
e-ALES Deneme Sınavına başvurular, 6-18 Ocak 2017 tarihleri arasında aşağıda bağlantısı sunulmuş olan https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. Deneme Sınavı ücreti 20 TL olup, sınav sonuçları ALES puanı yerine kullanılamayacaktır.
2017 e-ALES Deneme Sınavına başvuran adaylar aynı zamanda e-ALES ve diğer e-YDS’lere de başvuruda bulunabilecektir. İlgililere duyurulur.”

Yapılan resmi açıklamada da belirtildiği gibi, E-Ales 28 Ocak 2017 tarihinde denemesi Ankara merkezli olarak gerçekleştirilecek bir sınavdır. Bu deneme, öğrenciler sınavın sistemini, elektronik ortamı tam olarak öğrensin ve asıl sınavda hiçbir sorun çıkmasın diye yapılmaktadır. Asıl E-Ales sınavı ise 11 Şubat 2017 tarihinde yapılacaktır. Elektronik ortamda gerçekleşecektir.

E-ALES SINAV BAŞVURULARI NASIL YAPILMAKTADIR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen elektronik akademik personel ve lisansüstü eğitimi giriş sınavı olan e-ales’in başvurusu için ÖSYM’nin açıkladığı resmi tarihler aralığında tıpkı klasik usul yapılan ALES’te olduğu gibi önce bir ÖSYM merkezinden başvuru yapılır daha sonra ise belirli bir ücret, daha önce belirlenen bir bankaya ödenir. E-ales için bu ücret en az 200 Türk Lirası olacak gibi görünmektedir. ÖSYM tarafında 6 Ocak’ta belirlenmiş olan başvuru tarihleri içinde yapılması zorunlu olan başvurular için belli bir kontenjan belirlenmiştir. Bu kontenjan dolduktan sonra ÖSYM’nin resmi sitesindeki başvuru yeri kapanmış olacaktır. Bu yüzden adayların başvuru konusunda aceleci olmaları gerekmektedir.

E-ALES’İN KONTENJANLARI NASILDIR?

Bilindiği üzere; elektronik akademik personel ve lisansüstü eğitimi giriş sınavı’na her şehirde girilmemektedir. Yalnızca İzmir, İstanbul ve Ankara merkezli yapılmaktadır. Bu sınava, Ales’te olduğu hibi tüm adayların girebileceği bir kontenjan mümkün değildir. E-ales’in sınırlı bir kontenjanı bulunmaktadır. Bu kontenjanların illere göre dağılımı şu şekilde olacaktır:Ankara: 3760, İstanbul 431,İzmir 72. 28 Ocak tarihinde yapılacak olan ön deneme sınavı ise Ankara Esenboğa sınav merkezinde düzenlenecektir. Saat 14.00’da gerçekleşecektir.

İlginizi Çekebilir

Belediye başkanından çalışanına taciz

Belediye başkanı 25 yaşındaki bayan çalışanına makam odasında cinsel tacizde bulundu iddiası. Mardin’de belediye bakanı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting